Prvi let aviona ToMontenegro prije 1. juna, biće zaposleno 95 odsto radnika Montenegro Airlinesa

Dodajte komentar

Tačan datum polijetanja prvog aviona kompanije ToMontenegro još nije poznat ali će biti prije 1. juna, rekao je gostujući u Bojama jutra TV Vijesti državni sekretar Ministarstva kapitalnih investicija Zoran Radunović.

– Očekujemo da bi kompanija mogla da bude spremna čim se prvi avion vrati sa radova, odnosno farbanja koje bi trebalo da bude u toku naredne nedjelje. Svakako će to biti do 1. juna, a može da bude i ranije. Ipak su se izdešavale određene okolnosti na koje nije mogla da utiče ni nova kompanija ToMontenegro, ni Vlada Crne Gore oko preuzimanja aviona koji su bili u operativnom lizingu kod Montenegro Airlinesa. Taj proces je bio usporen – kazao je Radunović.

Nakon toga je, dodaje, trebalo dobiti neophodni sertifikat, odnosno AOC koji je juče dobijen.

– Sada su se stekli uslovi da uz još jedan sertifikat, operativnu licencu koju treba da dobijemo od Agencije za civilno vazduhoplovstvo. U principu ne fale dozvole za letjenje, ali je neophodan još jedan operativni sertifikat. Očekuje se da će biti uskoro, jer taj operativni sertifikat se dobija na osnovu biznis plana, koji treba da podnesu Agenciji za civilno vazduhoplovstvo i još par nekih dokumenata koji bi pokazali njihov plan komercijalnih operacija u narednom periodu – istakao je Radunović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *