Kompanija Veselina Mijača preuzela 20 odsto udjela u IT kompaniji “Amplitudo”

Dodajte komentar

Jedna od vodećih IT kompanija u Crnoj Gori, „Amplitudo“, potpisala je ugovor sa švedskom firmom „Savana Holding AB“, saznaje Bankar. Time je ovaj investitor postao partner najinovativnije crnogorske kompanije u 2020. godini i to sa vlasničkim udjelom od 20%.

Švedska kompanija je u vlasništvu biznismena crnogorskog porijekla, donatora i humaniste, Veselina Mijača, koji je sa izvršnim direktorom „Amplituda“, Nenadom Novovićem, danas u hotelu Ramada potpisao sporazum. „Savana Holding AB” osnivač je više kompanija u Crnoj Gori: „Savana Continental Property Management & Lodging“, Savana Acquisition Mountain Black Investment Capital (Sambic) AD i „Savana Commercial Retail“, a u njenom vlasništvu su i Hotel Ramada, Mall of Montenegro, zgrada Europrint i još više objekata u fazi izgradnje.

Jedan od glavnih stubova budućeg razvoja biznisa su svakako informacione tehnologije. Digitalna globalizacija ide u korak, ako ne i brže, sa globalizacijom ostalih grana društva. IT tehnologije doprinose pojednostavljivanju procedura u razvoju biznisa, brže povezivanje i integraciju, eliminisanje fizičkih i kulturnih barijera između država, pojačanju intenziteta i brzine biznisa i sveukupnom olakšanju načina života. Odlučili smo da uđemo u kompaniju „Amplitudo“, jer predstavlja najuspješniju kompaniju u ovoj oblasti u Crnoj Gori. Takođe, primijetio sam rad na inovativnim projektima i veliku aspiraciju za razvitak projekata, koji će doprinijeti daljem razvitku društvene zajednice u Crnoj Gori”, kazao je Veselin Mijač.

Ovim su crnogorskoj kompaniji otvorena vrata skandinavskog tržišta i IT biznis zajednice. Partnerstvo će omogućiti „Amplitudu“ da u narednih nekoliko godina raste još brže i ujedno olakša ulaz na inostrano tržište, što je jedan od strateških usmjerenja i prioriteta. U krajnjoj liniji, efekti saradnje će biti značajni i za razvoj crnogorskog inovativnog ekosistema i privrede uopšte.

“Sada kada smo opravdali poziciju digitalnog vodećeg inovatora u zemlji osvojivši nagradu za najinovativniju kompaniju u izazovnoj 2020. godini, idemo van granica Crne Gore.  Osim za izvoz IT usluga i proizvoda na moćno i konkurentno tržište, za nas ovo partnerstvo predstavlja mogućnost za ubrzanje razvoja gejming industrije čije smo temelje u Crnoj Gori počeli prošle godine pionirski da postavljamo. Pored SAD-a, Japana i Njemačke, skandinavskim zemljama pripada dobar dio gejming tržišta. Pritom je švedska industrija igara najrazvijenija od svih nordijskih država. Stoga je ovo platforma za ostvarivanje značajnih rezultata i na tom polju”, kazao je Nenad Novović ispred „Amplituda“.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *