Integrisana OTP banka u Srbiji počela sa radom

Dodajte komentar

U Srbiji je počala da posluje integrisana OTP banka, nastala spajanjem OTP banke – bivše Sosijete ženeral (Societe Generale) i Vojvođanske banke, saopšteno je danas.

“Najkompleksnija bankarska integracija ikad realizovana na ovim prostorima predstavlja strateški potez OTP Grupe sa ciljem da formira vodeću bankarsku instituciju u Srbiji”, navodi se u saopštenju OTP banke.

Ta banka je, kako je istaknuto, posle godišnjeg rasta kredita od 15 odsto u 2020. godini, kao i povećanog tržišnog udjela u svim ostalim segmentima, prva u Srbiji u tržišnom učešću u kreditiranju i druga najveća banka po veličini aktive s ukupno 5,2 milijarde eura.

“Integraciono putovanje koje je trajalo 19 meseci ne bi bilo uspješno da nije bilo više od 3.000 naših kolega i njihove posvećenosti ovom procesu, profesionalnosti i stručnosti. Činilo se da je u 2020. godini pandemijska kriza na momente zaustavila svijet, ali ni to nas nije usporilo u našim nastojanjima da integrišemo dva velika sistema”, rekao je predsjednik Izvršnog odbora OTP banke Srbija Predrag Mihajlović.

Predsjednik Upravnog odbora OTP banke Srbija i zamjenik generalnog direktora OTP banke Mađarska Laslo Volf (Laszlo Wolf) je ocijenio da je integracija prekretnica u istoriji OTP Grupe.

“Proširili smo se širom regiona i organski i kroz akvizicije, a kao rezultat naše strategije rasta OTP nije prisutan samo u 11 zemalja, već smo tržišni lider u Majdarskoj, Bugarskoj i Crnoj Gori i igramo ključnu ulogu na nekoliko drugih tržišta – a sada i u Srbiji. Ponosni smo na ovo postignuće i OTP Grupa nastoji da doprinese dugoročnom uspjehu srpske ekonomije i blagostanju srpskog društva”, kazao je Volf.

Integrisana banka ima 213 ekspozitura u Srbiji koje će nastaviti da rade na istim lokacijama. Ta banka sada ima najveći broj bankomata, na 322 lokacije, a pored toga klijenti imaju mogućnost podizanja gotovine pod istim uslovima na još 165 bankomata MoneyGet mreže.

Saopšteno je da OTP banka ostaje partner Olimpijskom komitetu Srbije i nastavlja da pruža podršku socijalnom preduzetništvu, a kroz peti Generator projekat ove godine će podržati one koji rješenja pronalaze u digitalizaciji i stalnom inoviranju, kako bi podstakli brigu o ekologiji i očuvanju životne sredine.

U okviru OTP Grupe posluju i OTP lizing Srbija i OTP osiguranje.

Izvor: Beta/Bankar.rs

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *