Crnogorski Telekom prva telekomunikaciona kompanija u Crnoj Gori sa sertifikatom Poslodavac Partner

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom je zvanični dobitnik Sertifikata Poslodavac Partner, dodijeljenog od strane priznate konsultantske kuće SELECTIO iz Hrvatske, koja se bavi procjenom kompanija s ciljem prepoznavanja i isticanja organizacija koje kvalitetno upravljaju ljudskim resursima.

Telekom je prva kompanija u industriji telekomunikacija u Crnoj Gori dobitnik ovog sertifikata, koji prije svega potvrđuje da ova kompanija ima visok nivo standarda kad je riječ o upravljanju zaposlenima, što doprinosi unapređenju kvaliteta rada u Kompaniji, a samim tim i njenih poslovnih rezultata.

Samoj sertifikaciji je prethodila revizija odnosno kvantitativno mjerenje ukupno 45 ključnih procesa upravljanja ljudskim resursima prema razrađenoj metodologiji Sertifikata Poslodavac Partner. Radi se o nezavisnoj analizi procesa upravljanja zaposlenima u 5 glavnih područja, kao što su: strategija upravljanja zaposlenima, regrutacija i selekcija, upravljanje doprinosom zaposlenih, usavršavanje i razvoj, te odnos kompanije prema zaposlenima.

Najbolje rezultate Crnogorski Telekom je ostvario u područjima koji se odnose na strategiju upravljanja ljudskim resursima, pokazavši da je HR u kompaniji istinski partner biznisu. Pored navedenog područja, sjajni rezultati su zabilježeni i u području koje se tiče odnosa kompanije prema zaposlenima, gdje je posebno istaknut veliki trud koji Crnogorski Telekom ulaže kad je riječ o segmentu briga za zaposlene, u podsticanju dvosmjerne komunikacije kroz redovno sprovođenje ispitivanja zadovoljstva zaposlenih, kao i u praćenju indikatora zdravlja zaposlenih.

“Raduje me dobijanje Sertifikata Poslodavac Partner i svrstavanje među kompanije koje su prepoznate kao primjer stabilnog i pouzdanog partnera svojim zaposlenima, jer je ovim izazovnim vremenima to jako važno.Priznanje za izvrsno upravljanje zaposlenima jeste rezultat proaktivnog odnosa HR funkcije, ali što je mnogo važnije korporativne kulture i načina razmišljanja naših lidera koji se konstantno trude, da kao što prepoznajemo potrebe korisnika tako brinemo i o potrebama naših zaposlenih. Stalni fokus imamo i na izazove koji dolaze sa tržišta, konstantno osmišljavajući načine kako da uključimo i motivišemo naše zaposlene da ih zajedno prevazilazimo, jer to je naša snaga. Sprovedena analiza i upoređivanje sa skoro 70 organizacija iz regiona, potvrdila je angažovanost kompanije da i kroz HR funkciju unapređujemo procese, dajući prioritet kvalitetnom upravljanju zaposlenima, s posebnim akcentom na brigu za zaposlene, kao prepoznatljivim vrijednostima kojima konstantno osnažujemo i unapređujemo naš brend.

Mi smo tim posvećenih profesionalaca, različitih profila, znanja i generacija, i ta različitost nas čini bogatijima, stoga se radujem što će ovaj sertifikat biti još jedan u nizu koji doprinosi stvaranju jedinstvene konkurentske prednosti kojoj težimo na tržištu. Želimo graditi odnose koji osvajaju srca naših korisnika i zaposlenih misleći o njihovim potrebama i poboljšavajući način na koji žive i rade, kao pouzdan partner u izazovnim ali i lijepim vremenima, koja nas očekuju”, izjavila je Slađana Đurović, Direktorica Sektora za ljudske resurse Crnogorskog Telekoma.

Stekavši ovaj status, Crnogorski Telekom se pridružio ostalim nosiocima ovog prestižnog priznanja, kao jedan od najboljih poslodavaca na tržištu. Trenutno postoji 67 nosilaca sertifikata: u Hrvatskoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji, Rusiji, Sloveniji i Srbiji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *