Za oko 100.000 građana 40 odsto jeftinija struja u naredna tri mjeseca

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore će, postupajući po odluci Vlade, u naredna tri mjeseca obračunavati 40 odsto popusta na računima za utrošenu električnu energiju prenzionerima koji imaju mjesečna primanja ispod 222 eura i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje, saopšteno je iz EPCG.

Elektroprivreda će ove popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje, jer u svojoj bazi podataka nema evidenciju o statusu svojih potrošača.

-O preciznom broju računa za električnu energiju obavjestićemo javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mjere Vlade Crne Gore za II kvartal.

-Imajući u vidu javno dostupne podatke, mislim da se okvirno može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri mjeseca’’, istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG i dodao:

-Kao Izvršni direktor EPCG, postupajući po odluci Vlade Crne Gore, a nakon što se obrade dobijeni podaci, pripremiću predlog odluka za realizaciju u skladu sa Statutom kompanije – rekao je Rovčanin.

EPCG ovim mjerama koje realizuje u saradnji sa ministarstvom finansija Vlade Crne Gore pokazuje odgovornost i pruža ruku građanima da zajedno podijele teret krize.

– Takođe, postupajući po odluci Vlade Crne Gore da se do 15. jula uplati profit iz prethodne godine, prebacićemo na račun budžeta oko 30 miliona eura – zaključio je Rovčanin.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *