Ether ide ka 3.400 dolara

Dodajte komentar

Kriptovaluta ether sigurno se kreće ka vrijednosi od 3.400 dolara. Od početka godine uzletjela je preko 325 posto, dok je najveća kriptovaluta bitcoin dobila na vrijednosti 95 posto.

Etherovi impresivni dobici uslijedili su kad je potražnja za drugom najcjenjenijom kriptovalutom naglo porasla. Ukupna tržišna kapitalizacija za decentralizaciju (DeFi) nedavno je dostigla više od 100 milijardi dolara, a neki od najpopularnijih DeFi projekata izgrađeni su na bloku Ethereum. Prema podacima iz DeFi Pulsea, u DeFi je zaključana vrijednost vrijedna više od 68 milijardi dolara.

Podaci CoinMetricsa pokazuju da je broj aktivnih adresa nedavno porastao na novi vrhunac od 771 000, nadmašivši prethodni rekord od 739 000 postavljen u novembru.

Dnevni broj transakcija na Ethereumovom blockchainu povećao se za 22%, na 1,376 miliona ove godine, prema podacima koje je pružio Glassnode, piše SEEbiz.eu.

Rast danas bilježi i bitcoin koji je posljednjih nedjelja znatno zaostajao za etherom u intenzitetu rasta. Može se reći da zvijezda bitcoina pomalo tamni, a paralelno etherova dobija na sjaju, kako to primjećuju i u JPMorganu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *