Analitičar Boom Busta: Euforija na tržištu mogla bi se smiriti do kraja ove godine

Dionice i dalje dostižu rekordne razine na pozitivnim ekonomskim podacima, ali ulagači bi i dalje trebalo da budu oprezni, jer bi se učinak u ovom tromjesečju mogao pokazati kao obična post-covid anomalija, upozorava investicioni analitičar.

Dow Jonesov industrijski prosjek prvi se put u četvrtak popeo iznad 34.000, dok je S&P 500 takođe dostigao nove rekordne razine. RT-ov Boom Bust razgovarao je o najnovijim ekonomskim podacima i stanjima na tržištu s Josephom Gissyjem, osnivačem i izvršnim direktorom Strategy Marketplacea.

“Čini se kao da je to anomalija, jer nikada u svojoj istoriji nismo imali ovakvo stanje na tržištu,” rekao je. Uprkos nekim ružičastim predviđanjima, Gissy vjeruje da se do završetka godine treba biti oprezan, jer se ekonomija još nije u potpunosti oporavila.

“Već znamo da inflacija polako, ali sigurno počinje pokazivati svoju glavu. Dakle, moramo biti oprezni, iako su investitori trenutno u ovoj ludoj euforiji, misleći da se ovakvo stanje može nastaviti”, primijetio je analitičar.

Check Also

U Herceg Novom do sada ostvareno 86 odsto turističkog prometa

U Herceg Novom trenutno boravi 27.766 gostiju i upoređujući sa istim datumom iz 2019. to …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *