Analitičar Boom Busta: Euforija na tržištu mogla bi se smiriti do kraja ove godine

Dionice i dalje dostižu rekordne razine na pozitivnim ekonomskim podacima, ali ulagači bi i dalje trebalo da budu oprezni, jer bi se učinak u ovom tromjesečju mogao pokazati kao obična post-covid anomalija, upozorava investicioni analitičar.

Dow Jonesov industrijski prosjek prvi se put u četvrtak popeo iznad 34.000, dok je S&P 500 takođe dostigao nove rekordne razine. RT-ov Boom Bust razgovarao je o najnovijim ekonomskim podacima i stanjima na tržištu s Josephom Gissyjem, osnivačem i izvršnim direktorom Strategy Marketplacea.

“Čini se kao da je to anomalija, jer nikada u svojoj istoriji nismo imali ovakvo stanje na tržištu,” rekao je. Uprkos nekim ružičastim predviđanjima, Gissy vjeruje da se do završetka godine treba biti oprezan, jer se ekonomija još nije u potpunosti oporavila.

“Već znamo da inflacija polako, ali sigurno počinje pokazivati svoju glavu. Dakle, moramo biti oprezni, iako su investitori trenutno u ovoj ludoj euforiji, misleći da se ovakvo stanje može nastaviti”, primijetio je analitičar.

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *