Analitičar Boom Busta: Euforija na tržištu mogla bi se smiriti do kraja ove godine

Dodajte komentar

Dionice i dalje dostižu rekordne razine na pozitivnim ekonomskim podacima, ali ulagači bi i dalje trebalo da budu oprezni, jer bi se učinak u ovom tromjesečju mogao pokazati kao obična post-covid anomalija, upozorava investicioni analitičar.

Dow Jonesov industrijski prosjek prvi se put u četvrtak popeo iznad 34.000, dok je S&P 500 takođe dostigao nove rekordne razine. RT-ov Boom Bust razgovarao je o najnovijim ekonomskim podacima i stanjima na tržištu s Josephom Gissyjem, osnivačem i izvršnim direktorom Strategy Marketplacea.

“Čini se kao da je to anomalija, jer nikada u svojoj istoriji nismo imali ovakvo stanje na tržištu,” rekao je. Uprkos nekim ružičastim predviđanjima, Gissy vjeruje da se do završetka godine treba biti oprezan, jer se ekonomija još nije u potpunosti oporavila.

“Već znamo da inflacija polako, ali sigurno počinje pokazivati svoju glavu. Dakle, moramo biti oprezni, iako su investitori trenutno u ovoj ludoj euforiji, misleći da se ovakvo stanje može nastaviti”, primijetio je analitičar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *