Oživjelo Primorje, hoteli popunjeni i preko 60 odsto

Dodajte komentar
Budva

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili naše hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni. Kako su kazali Pobjedi poslužilo ih je lijepo vrijeme, pa su i domaći gosti u velikom broju posjetili lokale i hotele. Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procjenama hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali dupke puni.

Ivana Rebić iz lokalne TO kazala da je 4.500 smješteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smještaju.

– Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije – rekla je Rebić.

Kako je Pobjedi kazao vlasnik lokala ,,Mocart“ Luka Vučković prezadovoljni su posjetom gostiju ovog 1. maja.

– Gosti su pretežno iz Srbije, ima Rusa, ima nešto iz Albanije. Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vrijeme nam je prelijepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka. Svi ugostiteljski objekti su popunjeni i baš imamo lijepe povratne informacije, zadovoljni su sa cijenama, uslugama i sa svim – kazao je Vučković koji ističe da su turisti počeli dolaziti od petka i procjene su da će ostati do utorka.

– Najavili su neko lijepo vrijeme tako da možemo da očekujemo posao i tokom cijelog mjeseca maja. Imamo dosta i domaćih gostiju. I hoteli su baš popunjeni, spuštili su cijene i to nam je dosta pomoglo jer je dosta ljudi došlo zbog toga i upravo smo iznad svih očekivanja. Prezadovoljni smo. Hoteli koji su se otvorili popunjeni su i preko 60 odsto – poručuje Vučković.

Portparolka HG ,,Budvanska rivijera“ Jelena Kaluđerović kazala je Pobjedi da su u ovoj kompaniji zadovoljni posjetom gostiju za praznike i posjećenošću hotela ,,Palas“ u Petrovcu.

– Gosti su pretežno iz Crne Gore i to uglavnom naši stalni gosti – kazala je Kaluđerović.

Turistička organizacija Budve je, povodom prvomajskih i uskršnjih praznika, ispred Starog grada organizovala akciju podjele slatkiša pod nazivom ,,Vesela družina“.

– Najmlađe sugrađane i goste obradovali smo posebnim programom ispred Starog grada. Program je počeo u 11 sati, kada je ,,Vesela družina“ počela s podjelom slatkiša i animiranjem djece. U isto vrijeme su se dijelile i ručno rađene maske, koje je izradila naša umjetnica Kristina Mačić – kazala je Rebić.

Pored uskršnje instalacije, koja se već nalazila na trgu, postavljena je i uskršnja foto-tabla kao dodatna zabava za najmlađe.

– Raduje nas što je odziv djece i njihovih roditelja veliki, ali stalno napominjemo da je važno da poštujemo trenutne epidemiološke mjere – rekla je Rebić.

Ulcinj posjetilo do 10.000 turista sa Kosova i Makedonije

Gzim Hajdinaga, direktor Turističke organizacije Ulcinj kazao je Pobjedi da je ovaj grad oživio svakako.

– Grad je pun za praznike. Presjek koji imam sa granice Sukobin kaže da od 31. aprila do 2. maja je prešlo 9.700 turista iz Kosova i Sjeverne Makedonije. Imali smo i sreće nije bilo neko naj vrijeme, ali nije bilo kiše tako da je i to razlog što su krenuli i ovako mogu malo da šetaju kroz grad i da sjednu na terese lokala – kazao je Hajdinaga.

Vlasnik hotela ,,Plaža“ u Ulcinju Hasan Karamanaga je potvrdio da je bila dobra posjećenost grada.

– Nekako je grad živnuo – kazao je Karamanaga, ali dodaje da će za dva dana opet ostati bez gostiju.

– Trudili smo se da poštujemo epidemiološke mjere. Popunjenost hotela ,,Plaža“ je bila oko 80 odsto. Najviše je turista iz regiona, ponajviše sa Kosova, a ima dosta i domaćih gostiju, međutim polako su počeli da odlaze… Sjutra već imamo popunjenost 50 odsto tako da to polako pada – kazao je Karamanaga.

Izvor: Pobjeda

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *