Uskoro kadrovske promjene u Rudniku uglja

Dodajte komentar

Proteklih dana su se širile informacije o promjenama koje je novi izvršni direktor Rudnika uglja sproveo u menadžmentu preduzeća. Iz tog razloga redakcija portala PV Informer je razgovarala sa Milanom Mijom Lekićem, izvršnim direktorom kompanije, koji tvrdi da su informacije samo djelimično tačne.

U skorije vrijeme će sa funkcije izvršnog direktora, a u skladu sa statutom Rudnika uglja i Zakona o privrednim društvima Crne Gore predložiti bordu direktora nove ljude na čelnim mjestima u pojedinim sektorima menadžmenta, a na bordu direktora je da odluči da li će prihvatiti predložene izmjene.

Veći dio menadžmenta Rudnika uglja nije koristio godišnji odmor iz prošle godine, pa je iskoristio zakonsku obavezu i poslao ih na godišnji odmor.

Da ne bi bilo zastoja u procesu proizvodnje dok su oni na godišnjem odmoru imenovao je privremeno druge zaposlene u Rudniku uglja da obavljaju njihove poslove.

Ono što njega trenutno najviše brine sa pozicije izvršnog direktora preduzeća je što se u pojedinim krugovima razmatra pitanje da li treba raditi rekonstrukciju prvog bloka TE Pljevlja.

“U slučaju neprodužavanja dodatnih sati za rad TE Pljevlja od strane Evropske energetske zajednice imalo bi katastrofalne posledice na uspješno poslovanje Rudnika uglja, radnike, kao i na građane jer bi neminovno došlo do uvoza električne energije i njenog značajnog poskupljenja, a istovremeno i do ekonomskog urušavanja Pljevalja”, navodi on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *