Đukanović: Računi za struju će biti niži

Dodajte komentar

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) smanjiće stavke na računima za struju i povećati popuste, dok će u državni budžetu po prvi put ove godine uplatiti 30 miliona eura, to je u intervjuu Vijestima kazao novi predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG) Milutin Đukanović.

On je istakao da je formirano 12 komisija koje provjeravaju različite segmente poslovanja i rada bivšeg rukovodstva u koje je uključen značajan broj stručnih i obrazovanih ljudi koji su van energetske kompanije.

“Ništa neće biti sakriveno od očiju javnosti, a da li će biti još krivičnih prijava to ćemo vrlo brzo saznati. Lično mislim da hoće, jer se već sada može zaključiti da je bivše poslovodstvo više vodilo računa o interesima DPS klike nego o interesima građana”, poruka je Đukanovića.

Državna energetska kompanija će, prema njegovoj najavi, pokrenuti novi investicioni ciklus, gdje neće biti dodatnog troška za građane i biće lokomotiva ekonomskog razvoja.

Na pitanje da li u skorije vrijeme može doći do snižavanja cijene električne energije za domaćinstva i privredu, on je rekao da će se kao predsjednik Odbora direktora EPCG zalagati da strateški cilj kompanije mora biti adekvatno praćenje socio-ekonomske situacije, prije svega građana.

“Tako da ćemo i u tom smjeru donositi odluke koje će pratiti realna cijena elektične energije kako za domaćinstva, tako i za privredu. Dakle, pokušaćemo da uspostavimo balans između tržišnih cijena na berzi i socio-ekonomske situacije vodeći računa o kategorijama osjetljivih potrošača. Podsjetiću da se samo prva stavka na računu (aktivna energija) odnosi na energiju, odnosno, na usluge EPCG i da ona participira oko 40 odsto u računu”, rekao je Đukanović.

(Opširnije u VIjestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *