Bitcoin raste, ether na novom rekordu

Dodajte komentar

U posljednja dva-tri dana preokrenuo se sentiment na tržištima kriptovaluta. Bitcoin je prvi put u osam dana preskočio granicu od 55.000 dolara dok je ether uzletio do novog rekorda.

Bitcoin je znatno iznad 50-satnog pomičnog prosjeka na satnom grafikonu, što je bikovski signal za tehničke analitičare. Cijena bitcoina popela se do čak 55.261 USD oko 17:00 GMT (12 PM ET) prije nego što se popela na 54.840 USD u vrijeme pisanja ovog teksta.

Moguće je da bi najveća kriptovaluta na svijetu tržišnom kapitalizacijom mogla ići više.

Druga najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji, ether (ETH), porasla je u utorak, trgujući se na 2.631 USD i popela se za 5,2% u 24 sata. Ether je u utorak porastao na rekordno visoku cijenu blizu 2.700 dolara nakon moćnog trodnevnog skoka.

Cijena ethera, izvorne kriptovalute Ethereum blockchaina, popela se na čak 2683,30 dolara oko 16:00 UTC (12:00 ET), na temelju podataka CoinDeska.

Novi maksimum uslijedio je nakon tri uzastopna dnevna dobitka u ukupnom iznosu od 19%. Ovaj rast produžio je zapanjujući uzlet kriptovaluta od početka ove godine. Etherova cijena do sada se utrostručila 2021. godine, dijelom zahvaljujući entuzijazmu trgovaca rastom decentralizovanih finansija (DeFi) i nezamjenjivih tokena, koji oboje koriste Ethereum blockchain. Poređenje radi, Bitcoin (BTC) je ove godine porastao za 89%.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *