Muzej izgubljenih stvari (video)

Ovdje je moguće pronaći cipelu kojom je pogođen bivši američki predsjednik George Bush, ali i sitnice poput poluprazne kutije cigareta, dječije školske torbe, stare novčanice, izgubljenog pasoša, gotovo nove floppy diskete.

U Njujorku je moguće posjetiti maleni muzej koji nosi naziv “Mmuseumm”, a u kojem su izloženi predmeti koji se inače svakodnevno koriste širom svijeta, a koje su njihovi vlasnici izgubili, zaboravili ili ostavili.

U rotirajućim kolekcijama moguće je vidjeti stvari izgubljene u moru, okeanu, uredu, prodavnici, ruševinama… U pitanju su predmeti na koje inače ne biste posebno obraćali pažnju, ali koji složeni jedni do drugih u polici muzeja prikazuju sve čari raznolikosti naše svakodnevnice.

Muzej su otvorili mladi reditelji Alex Kalman, Benny i Josh Safdie. Redovno osvježavaju kolekcije, a muzej je već nekoliko godina vrlo popularna turistička atrakcija.

Ovdje je moguće pronaći cipelu kojom je pogođen bivši američki predsjednik George Bush, ali i sitnice poput poluprazne kutije cigareta, dječije školske torbe, stare novčanice, izgubljenog pasoša, gotovo nove floppy diskete…

Na zvaničnoj stranici muzeja je po cijeni od deset dolara moguće virtuelno obići cijelu kolekciju eksponata prikupljenih u različitim dijelovima svijeta.

Izvor: Pcnen.com

Check Also

Norveška vlada traži 49 milijardi dolara iz stabilizacionog fonda

Norveška bi ove godine trebalo da povuče gotovo 50 milijardi dolara iz državnog stabilizacionog fonda …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *