Banke spremne da pomognu ugostiteljima

Dodajte komentar

NVO “Ugostitelji Crne Gore” pozdravlja spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” sastali su se sa predsjednikom Udruženja banaka Mladenom Rabrenovićem i generalnim sekretarom Udruženja banaka Bratislavom Pejakovićem.

Cilj sastanka, kako su kazali, bio je mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, a čiji kraj je, kako su kazali, i dalje neizvjestan.

“NVO ‘Ugostitelji Crne Gore’ pozdravlja spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva. Dogovoreno je da naša organizacija inicira okrugli sto na kome bi bili prisutni predstavnici Centralne banke Crne Gore, Udruženja banaka, Investiciono razvojnog fonda, te predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Uprave prihoda”, navodi se u saopštenju.

Sastanak će, kako navode, imati za cilj da se razmotri mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju turističku sezonu.

“S obzirom da korona kriza traje više od godinu, a da je sektor ugostiteljstva najpogođeniji, ruka podrške našem sektoru je neophodna kako bismo ove godine pokušali da opstanemo na tržištu i stvorimo uslove za rad, jer smo iscrpili sve resurse, a veliki broj naših kolega je na rubu egzistencije. Tokom današnjeg sastanka dogovoren je i zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kreditnih linija po povoljnim uslovima, ali i da se zajednići pokuša naći način za reprogram postojećih kredita u sektora ugostiteljstva”, zaključujuiz NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *