Zaposleni u UNIQA osiguranju Svjetski dan knjige proslavili zajedno sa sugrađanima

Dodajte komentar

U petak, 23.aprila, širom svijeta obilježen je Svjetski dan knjige i autorskih prava na različite načine. Svjesni značaja da obrazovanje i dobre knjige imaju na kvalitet života svakog društva, ali i pojedinca u njemu, zaposleni UNIQA Crna Gora pridružili su se tako što su sugrađanima poklanjali knjige iz svoje biblioteke.

Nepovoljni vremenski uslovi nisu obeshrabrili koleginice da sa entuzijazmom dijele knjige i što je još važnije – sugrađane da priđu i pronađu svoj primjerak. Zanimljivo je da su sve knjige imale posvetu i personalizovani obilježivač stranica, čime su zaposleni iz UNIQA tima dodali još ličniju notu cijeloj priči. U konačnom, prikupljeno je oko 140 knjiga koji su bili u odličnom stanju i po reakcijama – izbor je bio težak jer je trebalo odabrati samo jedan u moru kvalitetnih i vrijednih naslova. Takođe,akciji se priključila i Ambasada Bugarske, poklonivši  knjige koje će čitaoce na više načina upoznati sa njihovom zemljom i kulturom.

U želji da što više sugrađana dobije svoj poklon, na startu je odlučeno da će se knjige dijeliti ispred The Capital Plaza-e, ali i da će se drugi dio naslova naći u Biblioteci na otvorenom ispred KIC Budo Tomović.

Slogan akcije bio je ‘’Knjiga je prenosiva magija’’, po uzoru na citat Horhea Luisa Borhesa. Magija se zaista osjetila u blizini plavog pulta koji je privukao i zadržao pažnju mnogima!

Zaposleni iz TCP pokazali su se kao dobre komšije, a iznenađenje i širok osmijeh na licima sugrađana svih generacija sjajna su motivacija za zaposlene u UNIQA osiguranju da već sada planiraju sljedeću aktivnost koja će popraviti kvalitet života šire zajednice, čiji su dio.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *