Zaposleni u UNIQA osiguranju Svjetski dan knjige proslavili zajedno sa sugrađanima

U petak, 23.aprila, širom svijeta obilježen je Svjetski dan knjige i autorskih prava na različite načine. Svjesni značaja da obrazovanje i dobre knjige imaju na kvalitet života svakog društva, ali i pojedinca u njemu, zaposleni UNIQA Crna Gora pridružili su se tako što su sugrađanima poklanjali knjige iz svoje biblioteke.

Nepovoljni vremenski uslovi nisu obeshrabrili koleginice da sa entuzijazmom dijele knjige i što je još važnije – sugrađane da priđu i pronađu svoj primjerak. Zanimljivo je da su sve knjige imale posvetu i personalizovani obilježivač stranica, čime su zaposleni iz UNIQA tima dodali još ličniju notu cijeloj priči. U konačnom, prikupljeno je oko 140 knjiga koji su bili u odličnom stanju i po reakcijama – izbor je bio težak jer je trebalo odabrati samo jedan u moru kvalitetnih i vrijednih naslova. Takođe,akciji se priključila i Ambasada Bugarske, poklonivši  knjige koje će čitaoce na više načina upoznati sa njihovom zemljom i kulturom.

U želji da što više sugrađana dobije svoj poklon, na startu je odlučeno da će se knjige dijeliti ispred The Capital Plaza-e, ali i da će se drugi dio naslova naći u Biblioteci na otvorenom ispred KIC Budo Tomović.

Slogan akcije bio je ‘’Knjiga je prenosiva magija’’, po uzoru na citat Horhea Luisa Borhesa. Magija se zaista osjetila u blizini plavog pulta koji je privukao i zadržao pažnju mnogima!

Zaposleni iz TCP pokazali su se kao dobre komšije, a iznenađenje i širok osmijeh na licima sugrađana svih generacija sjajna su motivacija za zaposlene u UNIQA osiguranju da već sada planiraju sljedeću aktivnost koja će popraviti kvalitet života šire zajednice, čiji su dio.

Check Also

WhatsApp uvodi poslovni imenik

Facebookova platforma za dopisivanje već neko vrijeme stoji neokaljena ostatkom njihovog ekosistema, no to bi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *