Šta je zajedničko najuspješnijim kompanijama u Crnoj Gori?

Dodajte komentar

Iako uspješne kompanije imaju svoje jedinstvene strategije i metode poslovanja, onim najuspješnijim u Crnoj Gori jedno je zajedničko – sve su za svog telekomunikacionog partnera odabrale kompaniju Telenor.

U kompaniji „Adriatic Marinas – Porto Montenegro“ ističu da njihovo poslovanje zahtijeva konstantnu komunikaciju sa klijentima u zemlji i inostranstvu, vlasnicima nekretnina i jahti, i to zbog vremenskih razlika, skoro dvadeset četiri sata dnevno, sedam dana u nedjelji.

„Da bismo nesmetano obavljali posao i bili na visini zadatka, stabilna internet konekcija i nesmetana telefonska komunikacja su neizostavan dio costumer service-a po kojem smo prepoznati,“ kaže direktor za odnose sa Vladom u  kompaniji Adriatic Marinas – Porto Montenegro Predrag Leković.

On dodaje da su mnogobrojni razlozi zbog kojih su se odlučili na saradnju sa Telenorom – od prijatnog korisničkog servisa, kvalitetne i raznovrsne ponude, odgovaranja na upite i zahtjeve u roku, do najboljeg odnosa cijene i kvaliteta.

„S odličnom pokrivenošću, poslove obavljamo sa bilo kog mjesta i dostupni smo u svakom trenutku. Vjerujemo da se to oslikava zadovoljstvom naših gostiju i klijenata, koji najčešće očekuju reagovanje „in time“ i zahtjevaju visoke standarde poslovanja,“ ističe Leković.

Leković ističe da su upravo zahvaljujući partnerstvu sa Telenorom, Porto Montenegro timovi uspjeli lako da se prilagode cjelokupnoj kovid situaciji.

„Tako da  obavljamo poslove sa jednakim kvalitetom kao i do sada, i nastavljamo da budemo lideri u našoj industriji,“ zaključio je Leković.

I Dukley brend je već dugi niz godina sinonim za inovacije i postavljanje standarda na crnogorskom i regionalnom tržištu turizma i ugostiteljstva.

Generalni menadžer za Dukley Hotels & Resort Rustam Safin kaže da u eri digitalnih tehnologija koje su postale neizostavni dio kako posla, tako i razonode, pronalaženje najboljeg partnera za informaciono komunikacione tehnologije se nametnulo kao imperativ.

„Partnera  smo pronašli u Telenoru i sa zadovoljstvom možemo reći da je naša dugogodišnja poslovna saradnja bazirana na povjerenju i profesionalnom odnosu, sa zajedničkim ciljem prema korisnicima i, u našem slučaju, gostima,“ kaže Safin.

On objašnjava da potrebe koje je trebalo zadovoljiti nisu bile jednostavne, a sve uslugom koju nude svojim gostima u ovom segmentu.

„To je besplatan i brz bežični internet na svakom kvadratnom metru našeg kompleksa i mogućnost besplatnog korišćenja in-house smart phone uređaja u određenim kategorijama apartmana uz pružanje virtuelnih konsijerž usluga 24/7,“ kaže Safin.

On zaključuje da su upravo detalji ti koji prave razliku i kreiraju izvrsnost, te da im sinergija sa kompanijom Telenor omogućava da to i postignu.

U Sekasu, kompaniji koja već 21 godinu uspješno posluje u Crnoj Gori i koja se bavi fiskalizacijom poreskih registar kasa, ističu da su napravili pravi potez kada su prije dvije decenije odabrali Telenor za svoj partnera.

„Zbog specifičnosti djelatnosti koja podrazumjeva rad na terenu po cijeloj Crnoj Gori i obuhvata rad i u ruralnim oblastima, uvjek smo imali potrebu za kvalitetnim teleoperaterom. Poslije detaljnog testiranja izabrali smo Telenor. Kroz 20 godina saradnje pokazalo se da je to bila dobra odluka,” kaže generalni direktor kompanije Sekas Miloš Marković.

On ističe da je vrhunska pokrivenost, koja je imperativ u poslovanju Sekasa, samo jedan od razloga koja je nametnula Telenor kao najbolje rješenje za ispunjavanje potreba kompanije.

“Sa Telenorom smo navikli na korektne cijene i pakete koji su išli u korak sa našim potrebama i pratili dobre trendove. Stvar koja je takođe važan dio u dinamičnom načinu poslovanja je dobra komunikacija i tehnička podrška. Tokom našeg zajedničkog puta dobijali smo agente koji su nam pružali podršku 24h dnevno. S nekima smo čak postali i prijatelji,” kaže Marković.

Marković objašnjava da je 2021. godina sa sobom donijela novi zakon o e-fiskalizaciji koji podrazumjeva besprekidnu internet vezu elektronskih naplatnih uređaja sa Poreskom Upravom Crne Gore za 8000 korisnika kompanije Sekas.

“Bez razmišljanja smo se obratili Telenoru koji nam je u najkraćem roku obezbijedio posebne pakete i tu se još jednom pokazalo da je naše povjerenje opravdano,” kaže Marković.

On zaključuje da i u narednom periodu Telenor vide kao kao jedinog i stabilnog partnera, te da se raduju novim zajedničkim projektima.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *