Telenor postaje kablovski operater u Srbiji, investiraće 300 miliona eura

Dodajte komentar

Kompanija Telenor Srbija dobila je zvanično odobrenje za ulazak na tržište distribucije TV sadržaja i fiksnog širokopojasnog interneta.

– Drago nam je što je Komisija za zaštitu konkurencije donijela pozitivnu odluku i sada ćemo se fokusirati na kreiranje inovativne i atraktivne ponude koju ćemo lansirati do kraja godine. Želimo da se i u ovom segmentu izdvojimo kvalitetom, kao što smo i u mobilnim uslugama. Srpsko tržište je spremno za novog kablovskog operatora, kaže Majk Mišel, generalni direktor Telenora u Srbiji.

Telenor ulazi na tržište distribucije medijskih sadržaja samostalno, poštujući pravila fer tržišne utakmice sa ostalim ponuđačima sadržaja, uključujući SBB i Telekom.

Kao jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji od 2006, Telenor Srbija planira da uloži gotovo 300 miliona eura u narednih pet godina.

– Tokom razvoja ove oblasti poslovanja, Telenor će zaposliti nove kadrove i primijeniti najbolja iskustva i prakse iz PPF grupe, kako bi korisnicima donio unaprijeđeno iskustvo u oblastima brzine i kvaliteta usluge, izbora kanala, lakoće korišćenja i kvaliteta podrške korisnicima. Trenutno su u toku pripreme i finalni pregovori sa kreatorima medijskog sadržaja, naveli su iz Telenora.

Dodali su da Teler još nije dobio prava i dozvolu za distribuciju sadržaja koje proizvodi ili čijim pravima raspolaže United Grupa, kao što su N1, Nova S, Sport klub i drugi, ukupno 22 kanala.

– Žao nam je što je United Grupa donijela takvu odluku, i ostajemo otvoreni za dalje pregovore o distribuciji kanala, uvjereni da će prepoznati značaj te saradnje za sve – građane Srbije, kompanije koje posluju u istom segmentu i društvo u cjelini, naglašava Mišel.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *