NLB i partneri pozivaju mala preduzeća da učestvuju u „Okviru pomoći“

Dodajte komentar

NLB Banka je u saradnji sa partnerima, kompanijom Visa i medijskim partnerima, kompanijama Vijesti i Metropolis Media i ove godine raspisala konkurs #OkvirPomoći na web stranici www.nlb.me/okvir, putem kojeg su mikro i mala preduzeća pozvana da se prijave za dodjelu besplatnog oglasnog prostora.

Poziv za prijavu otvoren je do 10. 5. 2021. godine za mikro i mala preduzeća, koja svoju djelatnost obavljaju na teritoriji Crne Gore, nezavisno o vrsti proizvoda ili usluga koje nude.
Cilj ovog projekta koji NLB Grupa regionalno sprovodi jeste da se ublaže posljedice krize na poslovanje mikro i malih preduzeća koja su pretrpjela najveću štetu usljed pojave epidemije korona virusa.

Prema zvaničnim podacima mikro i mala preduzeća zapošljavaju oko 57% ukupnog broja zaposlenih u Crnoj Gori, pa je pomoć ovim preduzećima značajna za društvo u cjelini.
Preduzeća koja ispune uslove zadate konkursom dobiće besplatnu reklamnu podršku za oglašavanje svojih proizvoda i usluga u intervalu od 1. juna do 31. jula, ali i niz drugih benefita kakvi su besplatna članarina na novoizdate Visa biznis kartice i Start poslovni paket na period od 6 mjeseci, te besplatna implementacija E -commerce servisa uz tehničku pomoć za izradu online prodavnice.

“ Kada sagledamo posljedice uticaja COVID-a 19 na domaću privredu, jasno je da je posebno izražena šteta u segmentu mikro i malih preduzeća. Želimo da budemo podrška i oslonac klijentima i onda kada ide loše, i spremni smo da pronalazimo održiva rješenja za prevazilaženje problema u poslovanju. Zato nas raduje da ćemo, zajedno sa partnerima u ovom projektu, barem malo doprinijeti oporavku mikro i malih preduzeća u Crnoj Gori”, izjavio je Dino Redžepagić, izvršni direktor NLB Banke.

Putem „Okvira pomoći“ biće omogućeno svim građanima da se informišu o lokalnim preduzećima i njihovoj ponudi, ali i da daju svoj doprinos projektu. Naime, kompanija Visa, obezbijedila je da od svake transakcije obavljene NLB Visa karticom, do 31. 7. 2021. godine, dio transakcije odlazi u fond za oglašavanje za mikro i mala preduzeća.

“Veoma mi je drago što u saradnji sa NLB bankom, našim dugogodišnjim partnerom, nastavljamo sa podrškom oporavku MSP sektora i konkretnim aktivnostima koja skreću pažnju javnosti na preduzeća kojima ponajviše dugujemo za prepoznatljivost autentičnih crnogorskih proizvoda. U okviru ove incijative kompanija Visa će pružiti pomoć malim i srednjim preduzećima u prilagođavanju savremenim uslovima poslovanja, kroz uvođenje online kanala prodaje i prihvatanje digitalnih plaćanja. Verujem da je jak MSP sektor temelj zdrave privrede i nosilac ekonomskog razvoja te moramo učiniti sve što je u našoj moći da mu pomognemo u ovom delikatnom trenutku”, kazao je Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije Visa za jugoistočnu Evropu

Kroz projekat #Okvirpomoći javnosti će biti predstavljene poslovne priče preduzeća koja su nalazila načine da svoje poslovanje prilagode brojnim ograničenjima koja je u proteklom periodu nametnula epidemija koronavirusa.

Zajedno sa partnerima, NLB Banka će omogućiti, da se za proizvode i usluge ovih preduzeća sazna širom zemlje: putem televizije, portala, dnevne novine, spoljnih reklamnih površina, kao i putem zvaničnih kanala komunikacije NLB Banke.

Projekat #OkvirPomoći, uz druge društveno odgovorne aktivnosti, koje je NLB Banka sprovela tokom 2020. godine prepoznat je od strane šire društvene zajednice, pa je za preduzete aktivnosti Banka dobila priznanje “Iskra” za doprinos lokalnoj zajednici, ali i nagradu Privredne komora za pokazanu društvenu odgovornost.

“Ovo je motiv više za NLB Banku da nastavi da pruža pomoć i podršku 24/7 svojim klijentima, naročito u izazovnim vremenima. Na konkurs se mogu prijaviti preduzeća klijenti NLB Banke i ona koja to tek namjeravaju da postanu”, navode iz banke.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *