Bitcoin potonuo ispod 50.000 dolara

Dodajte komentar

Rasprodaja bitcoina se nastavlja pa je najpopularnija kriptovaluta danas pala ispod 50.000 dolara. To je najniža vrijednost bitcoina u posljednjih 48 dana.

Cijene se trenutno kreću oko 49.200 američkih dolara što predstavlja pad od 8% ili gubitak od oko 4.300 američkih dolara u prethodna 24 sata, prema CoinDesku.

“Podaci sugerišu da smo još uvijek na dugoročnom bikovskom tržištu”, rekao je Ki Young Ju, izvršni direktor južnokorejske kompanije za analizu blockchaina CryptoQuant, za CoinDesk.

“Kratkoročno ćemo možda imati korekciju i padati u širokom rasponu jer je tržište prezagrijano među maloprodajnim investitorima.”

Bitcoin je na putu da zatvori svoj najveći nedjeljni pad od februara kada su cijene pale 21% prije nego što su napravili oštar oporavak i dosegnuli najviši nivo od blizu 64.900 američkih dolara.

Gubitak 100-dnevnog pomičnog prosjeka na oko 49.400 USD može otvoriti veće gubitke na oko 46.000 USD, pokazuje tehnička analiza.

I druge kriptovalute bilježe oštre prodaje s XRP-om i etherom, koji su pali za 13%, odnosno 7%, dok je binance kovanica srezana 5,8%. Zapravo, gotovo sva imovina u CoinDesk 20 – 20 kriptovaluta koje čine lavovski udio na kripto tržištu na osam značajnih berzi – korigirana je tokom posljednja 24 sata, piše SEEbiz.eu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *