Bill Miller: Bitcoin ulazi u mainstream, nema govora o balonu

Dodajte komentar

Dugogodišnji investitor Bill Miller smatra kako bitcoin nije balon već kako najpopularnija kriptovaluta čvrsto ulazi u mainstream.

Govoreći za CNBC, Miller poručuje kako se posljednji uzlet bitcoina značajno razlikue od onog iz 2017.

U intervjuu za “The Exchange”, osnivač i glavni direktor kompanije Miller Value Partners rekao je kako vjeruje da bitcoin još uvijek ima prostora za rast. Najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj vrijednosti trgovala se u utorak popodne oko 55.800 američkih dolara. Od početka godine vrijednost mu je povećana čak 90 posto.

“Ponuda [bitcoina] raste 2% godišnje, a potražnja raste brže. To je sve što stvarno trebate znati, a to znači da će mu cijena i dalje rasti”, rekao je Miller koji je prvi put počeo da kupuje bitcoin oko 2014. ili 2015. godine po prosječnoj cijeni od 350 dolara po novčiću.

Međutim, priznao je da će istorijski nestabilni bitcoin vjerovatno i dalje imati velike oscilacije cijena, poput one koja se dogodila tokom vikenda, srušivši digitalni novčić ispod 60.000 američkih dolara. Prošle nedjelje dostigao je rekord od gotovo 65.000 američkih dolara.

Miller je rekao da je rast iz 2017. godine zapravo bio balon koji je na kraju pukao. Sada je drugačije, ustvrdio je, rekavši:

„Mislim da ovo uopšte nije balon u bitcoinu. Mislim da je ovo početak njegovog integrisanja ”, rekao je Miller.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *