Deutsche Telekom ulaže u američku platformu za transakcije u kriptovaluti Celo

Dodajte komentar

Deutsche Telekom objavio je u utorak da je kupio udio u američkoj platformi za transakcije u kriptovaluti Celo, šireći se na sektor “decentralizovanog finansiranja” koji korisnicima omogućuje zaobilaženje tradicionalnih finansijskih kompanija.

Decentralizovani finansijski projekti obuhvataju razmjenu kripto valuta, zajmove i osiguranje i korisnicima omogućuju zaobilaženje tradicionalnih finansijskih kompanija u međusobnim pozajmicama, razmjeni i transakcijama.

Sektor decentralizovanih transakcija eksplodirao je tokom pandemije covida 19, a samo u ovoj godini vrijednost kriptovaluta na platformama utrostručena je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, približivši se nivou od 60 milijardi dolara.

Sjedište je Cela u San Franciscu, a koristi se u preko 100 zemalja, omogućavajući korisnicima slanje i primanje novca na mobilnim telefonima u obliku kriptovalute, rekao je suosnivač Rene Reinsberg.

Deutsche Telekom objavio je danas da je uložio u Celo, ne navodeći vrijednost transakcije. Istakli su i da su kupili određeni iznos digitalne valute Celo koja se na platformi koristi.

Tržišna vrijednost kompanije je oko 800 miliona dolara. Poređenja radi, bitcoin je dostigao 1.000 milijardi dolara, podsjeća Reuters.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *