BESPLATNI ONLINE PANEL – „MEĐUNARODNI DAN DJEVOJČICA U ICTu“

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“, u saradnji sa Telenorom, a uz podršku Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, organizuje  online panel diskusiju povodom 10. jubilarnog „Međunarodnog dana djevojčica u ICTu“, u četvrtak, 22. aprila, u 10h.

Svi zainteresovani se mogu se prijaviti, a učešće je besplatno. Prijava za učešće na panelu se može pronaći na sajtu – www.digitalizuj.me.

Međunarodni dan djevojčica u informaciono-komunikacionim tehnologijama (ICT) obilježava se četvrtog četvrtka u aprilu svake godine, kao inicijativa pokrenuta od strane Međunarodne telekomunikacijske zajednice (ITU), koja je jedna od agencija Ujedinjenih nacija za informacijske i komunikacijske tehnologije. Obilježava se u više od 140 zemalja širom svijeta. Ove godine u četvrtak 22. aprila obilježava se jubilarni 10. „Međunarodni dan djevojčica u ICTu”. Inicijativa ima za cilj da kreira globalno okruženje koje će osnažiti i ohrabriti djevojke da razmisle o karijeri u rastućem sektoru ICT-a, omogući djevojkama kao i IT kompanijama da iskoriste prednosti većeg učešća djevojaka i žena u ICT sektoru.

Panel diskusija povodom međunarodnog dana djevojčica u ICTu će se održati u četvrtak 22. aprila. Na početku panela svim prisutnima će se obratiti Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija – Tamara Srzentić, a na samom panelu će učestvovati: Milena Đukanović – docent na Elektrotehničkom fakultetu u Podgorici i direktorica Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore; Sanja Gardašević – direktorica digitalne marketinške agencije Alicorn i predsjednica Upravnog odbora Udruženja ICT Cortex; Nina Drobnjak – sistem inženjerka u kompaniji Telenor; Milica Milojković – učenica srednje škole i polaznica doMEn škole programiranja.

Check Also

Crnogorski elektroprenosni sistem dijeli dividendu od preko 7,4 miliona eura

Održana je deveta vanredna Skupština akcionara Crnogorskog elektroprenosnog sistema, kojom je predsjedavao v.d. izvršnog direktora …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *