Crna Gora druga najtraženija destinacija u Rusiji

Dodajte komentar

U pozadini vijesti o obustavi letova sa Turskom i Tanzanijom, Rusi su usmjerili svoju pažnju na druga potencijalna mjesta za odmor. Stručnjaci su analizirali upite putnika za pretraživanje i otkrili koja su najpopularnija odredišta. O tome je izdanje “Vijesti Podmoskovlja” obavijestio analitički centar službe za turističke aranžmane i putovanja popularnog portala za putovanja tutu.ru.

U poređenju sa prethodnom nedjeljom, broj upita za pretragu karata za Izrael značajno se povećao – za 212%, Crnu Goru – za 100%, Grčku – za 93%, Egipat – za 84%, za Kipar – za 82%. Pokazatelji za Izrael objašnjavaju se činjenicom da je ova zemlja objavila spremnost da od 23. maja prima turiste koji imaju antitijela nakon bolesti, kao i one koji su prošli kurs vakcinacije.

Porastao je i interes za domaća ljetovališta. Međutim, ovo je sezonski trend i on može biti povezan ne samo s vijestima o obustavi letova s Turskom, već i s približavanjem turističke sezone. Broj zahtjeva za karte za Anapu, Gelendžik i Mineralne Vode povećao se za 31%, u Sočiju – za 30%, a za Simferopolj – za 27%.

Prema podacima Tutu.ru, Turska je bila na prvom mjestu među zemljama u koje će ruski putnici ići od 15. aprila do 1. juna. Svaka peta karta izdata je za Tursku, a za razdoblje od prvih deset dana maja – svaka četvrta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *