Čanji izabran za glavnog izvršnog direktora OTP-a

Odbor direktora OTP banke, najvećeg mađarskog zajmodavca, na sastanku u petak ponovno je izabrao Šandora Čanjija za glavnog izvršnog direktora.

Čanji će biti na toj poziciji do zatvaranja skupštine banke poslovne 2025. godine, a najkasnije do 30. aprila 2026. godine. Predsjednik je i izvršni direktor OTP banke od 1992. Pod njegovim nadzorom zajmodavac se proširio u regionu i postao mađarska multinacionalka.

Pod Čanjijevim vođstvom odrađeno je i najveće bankarsko spajanje u Crnoj Gori – CKB-a i Podgoričke banke. Danas je “velika” CKB najveći igrač crnogorskog bankarskog sistema.

Čanji je ujedno i zamjenik predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije MOL i supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ). Takođe je na čelu Mađarskog fudbalskog saveza (MLSZ). Jedan je od najbogatijih ljudi u Mađarskoj i vlasnik vertikalno integrisanog agrobiznisa Bonafarm, podsjeća SEEbiz.

Osnažen vladinom uredbom, odbor OTP-a odobrio je rezolucije AGM-a na sastanku u petak umjesto dioničara, zbog zabrane okupljanja radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Check Also

Norveška vlada traži 49 milijardi dolara iz stabilizacionog fonda

Norveška bi ove godine trebalo da povuče gotovo 50 milijardi dolara iz državnog stabilizacionog fonda …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *