Čanji izabran za glavnog izvršnog direktora OTP-a

Dodajte komentar

Odbor direktora OTP banke, najvećeg mađarskog zajmodavca, na sastanku u petak ponovno je izabrao Šandora Čanjija za glavnog izvršnog direktora.

Čanji će biti na toj poziciji do zatvaranja skupštine banke poslovne 2025. godine, a najkasnije do 30. aprila 2026. godine. Predsjednik je i izvršni direktor OTP banke od 1992. Pod njegovim nadzorom zajmodavac se proširio u regionu i postao mađarska multinacionalka.

Pod Čanjijevim vođstvom odrađeno je i najveće bankarsko spajanje u Crnoj Gori – CKB-a i Podgoričke banke. Danas je “velika” CKB najveći igrač crnogorskog bankarskog sistema.

Čanji je ujedno i zamjenik predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije MOL i supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ). Takođe je na čelu Mađarskog fudbalskog saveza (MLSZ). Jedan je od najbogatijih ljudi u Mađarskoj i vlasnik vertikalno integrisanog agrobiznisa Bonafarm, podsjeća SEEbiz.

Osnažen vladinom uredbom, odbor OTP-a odobrio je rezolucije AGM-a na sastanku u petak umjesto dioničara, zbog zabrane okupljanja radi suzbijanja širenja koronavirusa.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *