Čanji izabran za glavnog izvršnog direktora OTP-a

Odbor direktora OTP banke, najvećeg mađarskog zajmodavca, na sastanku u petak ponovno je izabrao Šandora Čanjija za glavnog izvršnog direktora.

Čanji će biti na toj poziciji do zatvaranja skupštine banke poslovne 2025. godine, a najkasnije do 30. aprila 2026. godine. Predsjednik je i izvršni direktor OTP banke od 1992. Pod njegovim nadzorom zajmodavac se proširio u regionu i postao mađarska multinacionalka.

Pod Čanjijevim vođstvom odrađeno je i najveće bankarsko spajanje u Crnoj Gori – CKB-a i Podgoričke banke. Danas je “velika” CKB najveći igrač crnogorskog bankarskog sistema.

Čanji je ujedno i zamjenik predsjednika mađarske naftne i gasne kompanije MOL i supredsjedavajući Nacionalnog udruženja preduzetnika i poslodavaca (VOSZ). Takođe je na čelu Mađarskog fudbalskog saveza (MLSZ). Jedan je od najbogatijih ljudi u Mađarskoj i vlasnik vertikalno integrisanog agrobiznisa Bonafarm, podsjeća SEEbiz.

Osnažen vladinom uredbom, odbor OTP-a odobrio je rezolucije AGM-a na sastanku u petak umjesto dioničara, zbog zabrane okupljanja radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Check Also

Od 2022. godine Crna Gora otvara vrata digitalnim nomadima

Izmijenjene životne okolnosti, mijenjaju i profil turista koji sada putuju da bi i radili i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *