U Hrvatskoj otvaraju luksuzni hotel pod zemljom

Časopis Forbes uvrstio je Villa Nai 3,3 među devet hotela iz snova na Mediteranu koji svoja vrata otvaraju ove godine. A ovaj hotel, izgrađen na Dugom otoku u Hrvatskoj, zaista je nešto posebno. I stoga što je većinom pod zemljom.

Prema riječima dizajnera, hotel sa pet soba i tri apartmana pružiće gostima najautentičniji kontakt s prirodom, jer se nalazi na deset hektara stoljetnog maslinjaka na Žmanu na jugu ovog dalmatinskog ostrva.

I za razliku od hrpe drugih luksuznih hotela u Hrvatskoj koji su narasli uz pomoć stranih investitora, vilu Nai 3.3 “skrivio” je maslinar. Naime, izgradnju je uz pomoć državnih podsticaja finansirao međunarodno poznati proizvođač organskog maslinovog ulja, Splićanin Goran Morović.

– Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitektonsko i građevinsko postignuće koje je planirao akademik Nikola Bašić. Zgrada se savršeno uklapa u otočni krajolik i mikrolokaciju maslinika, rekao je Morović za hrvatski Poslovni dnevnik.

Hotel se ističe uglavnom arhitekturom, velikim dijelom ležeći pod zemljom, što samo minimalno šteti prirodnom okolišu. Iskopani kamen uglavnom je korišten za izgradnju, a svaka jedinica će imati zaseban izlaz na privatnu terasu.

Villa Nai 3.3. Ima sve što hotel s pet zvjezdica može ponuditi – gosti će imati otvoreni beskrajni bazen sa slanom vodom, zatvoreni bazen sa saunama, wellness centar s tretmanima maslinama, sobu za cigare, bar, dva restorana i tenisko igralište .

Dizajneri su veliku pažnju posvetili detaljima poput posteljine, kvalitetnog namještaja, kupaonske opreme i kozmetike.

Objekt uključuje još manju presu za ulje, butik za prodaju ostrvskih proizvoda i sobu za probanje kućnog maslinovog ulja Nai 3.3, jednog od prvih hrvatskih organskih maslinovih ulja sertifikovanog u švajcarskoj laboratoriji.

Hotel je član vodećih svjetskih hotela i može istovremeno primiti najviše 16 gostiju.

No, cijena je takođe pet zvjezdica – za noćenje u Villi Nai 3,3 odvojićete više od hiljadu eura, a u špicu turističke sezone čak 2000.

Check Also

Održana redovna godišnja Skupština akcionara Crnogorskog Telekoma

Na današnjoj redovnoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, usvojeni su Finansijski izvještaj …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *