Milatović: Sezona bi mogla biti bolja od budžetom predviđene

Dodajte komentar
Milatović, Foto: Gov.me

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović optimista je što se tiče turistčke sezone i navodi da ćemo možda biti iznenađeni na kraju , te da će „brojevi ove godine biti veći u odnosu na one koje su budžetom planirali“.

Milatović je to izjavio nakon posjete Budvi, gdje je jutros razgovarao sa gradonačelnikom Markom Carevićem, predsjednikom Skupštine opštine Krstom Radovićem i direktorom JP „Morsko dobro“ Mladenom Mikijeljom.

Ovo je prva posjeta u nizu posjeta primorskim opštinama, u susret što boljoj realizaciji turističke sezone. Normalno da je Budva bila prva stanica, jer kao što znate Budva čini u turističkom prometu 50 odsto i zaista je u tom smislu prijestonica crnogorskog turizma. Razgovarali smo o svim stvarima koje zajednički treba da uradimo u narednom perodu, o svemu što je do sada urađeno, to može možda bolje možemo uraditi, a sve kako bi goste dočekali što spremnije ove godine i kako bi imali što bolju turističku sezonu“, kazao je Milatović nakon sastanka.

On je ponovio da posljednjih dana imamo dobar trend kada je u pitanju epidemiološka situacija.

„Imamo dobre naznake kada je u pitanju uspostavljanje direktnog avio-saobraćaja između Rusije i Crne Gore. Paket podrške koji usvojila Vlada za prvi kvartal, paket podrške za drugi kvartal koji je u procesu pripreme. Razgovarali smo i sa jednim paketom podrške koji trenutno lokalna uprava priprema , koje su to mjere koje možemo zajedno da upotpunimo. U svakom slučaju zadovoljan sam ovim razgovorom.”

Izvor: Vijesti.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *