Kineski magazin WiTrip dodijelio Crnoj Gori prestižnu nagradu “TOP 10 svjetskih destinacija iz snova”

Kineski turistički magazin “WiTrip” dodijelio je Crnoj Gori prestižnu nagradu “TOP 10 svjetskih destinacija iz snova“. Riječ je o magazinu namjenjenom putnicima koji teže luksuznom odmoru, sa kreativnim konceptom “kulturni turizam, samopouzdanje i uživanje u životu”.

Prema riječima predstavnika ”WiTrip” magazina, Crna Gora je zahvaljujući turističkim potencijalima ali i sve značajnijem uticaju na turstičkoj mapi svijeta, jedna od najpoželjnijih destinacija u 2021.godini.

”Svečana ceremonija dodjele nagrada održana je u Šangaju u prisustvu više od 200 predstavnika turističke i hotelske industrije Kine, a pored Crne Gore dobitnici ove prestižne nagrade su: Francuska, Južna Afrika, Finska, Švajcarska, Izrael, Uganda, Holandija, Irska i Norveška. Imajući u vidu da se turistički časopis “WiTrip” distribuira u svim većim kineskim gradovima, među kojima su Peking, Šangaj, Guandžo i Hangdžo, ovo priznanje potvrda je da Crna Gora postaje sve atraktivnija turistička destinacija na udaljenom tržištu Kine.

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u kontinuitetu realizuje promotivne aktivnosti na kineskom tržištu u okviru kampanje pod nazivom “Wild Soul of Europe – Slow Adventure”, saopšteno je iz NTO Crne Gore.

Kako dodaju, još jedan u nizu promotivnih događaja na kojem će biti predstavljena turistička ponuda destinacije je prvi “EUROPE Virtual Travel Trade Show” koji se održava od 19-23.aprila u Kini. Ovaj virtuelni sajam organizuje Evropska komisija za putovanja (ETC), a NTOCG kao punopravna članica ETC-a učestvovaće na sajmu.

U cilju promocije Crne Gore kao turističke destinacije na tržištu NR Kine, u toku je i kampanja koja se realizuje pod sloganom “U društvu prirode”.na svim većim kineskim platformama, među kojima su i društvene platforme “Weibo” i “WeChat”.

Izvor: Portal Analitika

Check Also

Ryanair se žalio Sudu EU zbog državne pomoći za Croatia Airlines

Lowcost avio kompanija Ryanair podnio je žalbu Opštem sudu Evropske unije protiv odluke Evropske komisije …

One comment

  1. Zasluzeno,jedva cekam da ovo zlo od virusa stane pa da ko nekada sa porodicom dodjem u Crnu Goru i u cars4rent iznajmim auto pa da malo uzivamo kupajuci se u moru a malo obilazeci planiske lepote.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *