Izabran novi Odbor direktora Plantaža

Dodajte komentar

Na vanrednoj sjednici Skupštine akcionara „13. jul Plantaže“ izabran je novi odbor direktora koji čine. U ime IRF fonda (22,2 % akcija), izabrani su Miloš Popović, Nebojša Vuksanović i Marija Nikčević, u ime PIO fonda (21,4 % akcija) Darko Rašović i Boris Boričić, Zavoda za zapošljavanje (8,5 % akcija) Snježana Pavićević i CKB banka (9,2 % akcija) Nikola Perišić, saopšteno je iz Plantaža. Za predsjednika Odbora direktora izabran je Nebojša Vuksanović.

“Od ukupnog broja akcionara, Skupštini su prisustvovali akcionari sa 69,05 % akcija, i to u ime državnih fondova (IRF, Fond Pio, i Zavod za zapošljavanje), Banke, raznih fondova i građana kao vlasnika akcija”, navode iz Plantaža.

Prema njihovim riječima, akcionari su usvojili izmjene i dopune Statuta Kompanije, od kojih se posebno ističe izmjena u broju članova Odbora direktora, kojih će umjesto dosadašnjih 9, sada biti ukupno 7.

“Takođe je donešena odluka o utvrđivanju naknada za rad članova Odbora direktora, prema kojoj će predsjednik Odbora direktora primati jednu prosječnu platu u Plantažama u prošloj godini koja iznosi 676,99 eura, a članovi 70 % neto plate u istom period, a što iznosi 473,90 eura”, piše u saopštenju.

Kako dodaju, donešena je i Odluka o razrešenju aktuelnog devetočlanog Odbora direktora, u kojem su bili: Božo MihailovićDušan PerovićĐorđije RajkovićBoban MelovićVeselin OrlandićSead Šahman, Zoran Senić, Vladislav Dulović i Nikola Perišić.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *