Ukida se putarina između Herceg Novog i Trebinja

Dodajte komentar
Herceg Novi

Najavljeno ukidanje putarine na magistralnom putu Trebinje – Herceg Novi obradovalo je stanovnike najjužnijeg grada BiH a da bi ovo moglo da zaživi već do početka ljetnje turističke sezone, najavio je načelnik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

Ovo nije prvi put da se pokreće tema o kojoj su Katić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić više puta razgovarali, pišu Večernje novosti.

Cijena naplatne karte u jednom pravcu je tri eura za automobile.

U Udruženju za zaštitu potrošača “Oaza” iz Trebinja kažu da bi od ukidanja putarine korist imali stanovnici oba grada.

Načelnik opštine Herceg Novi Stevan Katić istako je da bi i paketu mogao konačno biti riješen i granični prelaz između Crne Gore i BiH. Prema njegovim riječima crnogorska “Sitnica” je u jako lošem stanju, a prelaz Zupci u BiH ima tri trake sa obje strane i mogao bi funkcionisati kao zajednički.

– Za putarinu u oba pravca treba izdvojiti šest eura, oko 12 maraka, koliko je potrebno goriva za tu kilometražu. To je samo jedan od primjera. I sa tom putarinom imamo značajan broj Novljana u našem gradu, koji ovde kupuju po znatno nižim cijenama i vjerujem da bi se češće odlučivali za dolazak u Trebinje. Na drugoj strani, upravo zbog tog dodatnog plaćanja puta Trebinjci su češće odlazili u Hrvatsku. U svakom slučaju korist od ukidanja imala bi oba grada – rekla je Nedeljka Ilijić, direktor Udruženja “Oaza”, prenose Novosti.

Turistički radnici kažu da je cijena za autobuse u jednom pravcu 15 eura, ili oko 30 konvertibilnih maraka i da bi nova odluka sigurno uticala na pojeftinjenje aranžmana.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *