Rimac razmatra izlazak na berzu

Rimac Automobili proizvodiće najviše 100 vozila godišnje. Nakon što je njegova kompanija objavila detaljne planove za novi kampus, a koji će uključivati i prvu fabriku automobila u Hrvatskoj, Mate Rimac u razgovoru za Bloomberg izjavio je da će njegov fokus u tom segmentu ostati na malim serijama.

Bloomberg piše da Rimac navodi da će se automobili s njegovim imenom uvijek prodavati u maloj količini – manje od 100 jedinica godišnje – kako bi se izbjeglo nadmetanje s proizvođačima koji su kupci njegove kompanije.

Naime, Rimac Automobilima temeljno poslovanje nije proizvodnja električnih vozila već razvoj i proizvodnja komponenti za električna vozila. Tehnologija Rimčeve kompanije tako se ugrađuje u modele Aston Martin Valkyriu i Koenigsegg Regeru.

Bloomberg donosi i da, iako je Mate Rimac, već jednom upozorio da nije sklon izlasku na berzu preko SPAC-a, da o tome ipak, barem teoretski, razmišlja.

– Ne bi mi bio dobar osjećaj, da dok svi skupljaju hrpe novca na taj način i možda nemaju toliko stvari za pokazati, supstance, kao mi, da mi ostanemo iza njih bez kapitala, tako da naravno, provjeravamo tu mogućnost – kaže Mate Rimac.

Check Also

Mirko Mazalica izabran za novog direktora TE Pljevlja

Za novog direktora Termoelektrane (TE) Pljevlja izabran je mašinski inženjer Mirko Mazalica, koji je do …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *