Pripreme za turističku sezonu: Interesovanje iz Rusije ogromno

Dodajte komentar
Budva

Pripreme za ljetnju turističku sezonu teku prilično dobro, a u nadležnom resoru su zadovoljni pozitivnim trendom vezano za epidemiološku situaciju u zemlji, kazala je Ivana Đurović, državna sekretarka u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Ona je kazala kako očekuje da plan pripreme za sezonu bude spreman sljedeće sedmice, kada će biti usvojen na sjednici Vlade Crne Gore.

“Već smo dobili jako puno povratnih informacija od turoperatora iz Rusije i dijelom iz Zapadne Evrope, regiona. Očekujemo jako dobru posjetu iz regiona. Što se tiče Zapadne Evrope, već početkom jula možemo očekivati veće grupe turista i da aviokompanije koje su ranije letjele takođe već budu sa aktivnim letovima”, rekla je Đurović.

Interesovanje iz Rusije ogromno

Interesovanje iz Rusije je ogromno, tvrdi ona, naročito u kontekstu zatvaranja obustave letova iz Rusije prema Turskoj.

“Mislim da ćemo apsolutno biti spremni. Uz, svakako, planirani tok imunizacije, mislim da će ova turistička sezona biti uspješna”, rekla je Đurović.

Ona je kazala da su zadovoljni komunikacijom sa turističkom privredom.

“Bili su prisutni na sastanku hotelijeri, ugostitelji, turistički vodiči, predstavnici turoperatora. Pričali smo o svim problemima, načinu na koji se može reagovati. Mislim da je sastanak prošao prilično dobro, da smo identifikovali naredne korake”, rekla je Đurović.

Kazala je da Vlada Crne Gore razmišlja da kupi veću količinu PCR testova i donira ih privatnim laboratorijama, kako bi se smanjila cijena PCR testiranja za turiste.

Ipak se nadaju predsezoni

Sanja Marković iz Privredne komore Crne Gore (PKCG) kazala je da se polako otkazuju aranžmani za predsezonu, ali da se još uvijek nadaju da će nešto ipak biti od predsezone.

“Neki se hoteli već otvaraju. Svi hoteli imaju neke aranžmane koji nijesu otkazani, ali u svakom slučaju mi optimistično gledamo i spremamo se za ljetnju sezonu”, rekla je Marković.

Jako je važno, kaže Marković, da nacionalna aviokompanija počne sa letovima, te da imamo određeni broj low cost kompanija koje će dovesti turiste sa važnih emitivnih turista.

Izvor: RTCG

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *