Ministarstvo kapitalnih investicija: Istraživanje nafte šansa za ekonomski preporod Crne Gore

Dodajte komentar
Ilustracija

Ministarstvo kapitalnih investicija podržava sve organizacije i pojedince, uključujući naravno i MANS, da iznesu svoj stav, mišljenje ili sumnje u vezi aktivnosti konzorcijuma ENI/Novatek i koncesije za istraživanje nafte i gasa u našem podmorju, saopšteno je iz tog Ministarstva.

“Svim zainteresovanim organizacijama i pojedincima dokumenta u našem posjedu biće data na uvid, a naše stručne službe biće im saradnici u provjeri svih detalja vezanih za ovaj, po svim kriterijumima, izuzetno značajan i zahtjevan posao”, navode u saopštenju.

Ipak, dodaju, u cilju zaštite interesa građana Crne Gore i istinitog informisanja javnosti, molimo sve koji su zainteresovani za transparentnost ovog projekta da se uzdrže od paušalnih komentara.

“Hajde da sve prvo dobro provjerimo, možda se ispostavi da je ovo ipak šansa za ekonomski preporod Crne Gore. Možda, a i to je dovoljno da, ukoliko je sve u skladu sa zakonima i važećim ugovorima, damo šansu ekonomskom razvoju naše države. Zalažemo se da kao društvo dobro izmjerimo sve eventualne rizike i koristi prije nego što zauzmemo čvrst stav. Poslednje što želimo je da skrivamo nečije greške, a naročito se to odnosi na bivšu Vladu”, navode iz Ministarstva.

Na kraju, napominju, ovaj ugovor je ratifikovan na sjednici prethodnog Skupštinskog saziva, pa bi bilo korisno da se svi poslanički klubovi aktuelnog saziva jasno izjasne da li su za ili protiv ovog projekta.

“Tako bi svi imali jasniju sliku stepena sadašnje parlamentarne podrške, a ona je svakako opredjeljujuća za buduće Vladino djelovanje”, zaključuju u reagovanju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *