Vlada će sklopiti kredite vrijedne 123,6 miliona eura

Vlada će u ovoj godini potpisati kreditne aranžmane ili će oni postati efektivni u iznosu do 123,6 miliona eura, navodi se u predlogu ovogodišnjeg budžeta, pišu Vikend novine.

Država, kako je napisano u predlogu, dogovoriće sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) 15 miliona eura kredita za izgradnju zatvora u Mojkovcu.

Sa CEB-om će biti sklopljen i ugovor od deset miliona eura za finansiranje pete faze projekta rješavanja stambenog pitanja Hiljadu plus. Vlada će sa istom finansijskom institucijom dogovoriti i 30 miliona eura za dodatno finansiranje kompanija.

“Sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za projekat rekonstrukcije magistralnih puteva ukupno će biti dogovoreno 40 miliona eura. Dodatno efektivan postaće iznos do 15 miliona eura. Sa Svjetskom bankom (SB) za projekat ‘COVID-19 Projekat hitne podrške’ biće dogovoreno 15 miliona”, istaknuto je u predlogu budžeta, vrijednom 2,46 milijardi eura.

Vlada će zbog finansiranja druge faze projekta čišćenja i upravljanja industrijskim otpadom od SB tražiti 24,6 miliona eura.

“Za potrebe finansiranja projekta generalnog remonta pruge, sanaciju mostova i modernizaciju depoa i radionica, za koji će se kreditor utvrditi tokom godine, tražiće se do 14 miliona eura”, piše u budžetu.

Check Also

MMF odobrio najveću tranšu ikada iz svojih rezervi: Najviše opet najbogatijim zemljama

Bord guvernera Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odobrio je najveću alokaciju Specijalnih prava vučenja (SDR) ikada …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *