Novi paket mjera: Podrška privredi u iznosu od 20 miliona eura

Vlada intenzivno priprema novi paket mjera kojim će nastaviti da podržava privredu, čije se usvajanje očekuje krajem aprila, a ukupna vrijednost kreditne podrške je 20 miliona eura, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Kako je saopšteno, i dalje su prisutni problemi u privredi izazvani pandemijom koronavirusa, prije svega nelikvidnost i potreba za dodatnim finansijskim sredstvima.

“Dio novog paketa mjera je i set kreditnih linija koje priprema Investiciono razvojni fond, u saradnji sa Ministarstvom ekonomskog razvoja i Ministarstvom finansija i socijalnog staranja u cilju obezbjeđivanja dodatne finansijske podrške za likvidnost”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je ta podrška namijenjena prije svega mikro, malim i srednjim preduzećima čija je likvidnost ugrožena usljed negativnog uticaja pandemije Kovid-19, čime, kako su naveli, Vlada želi da akcentuje podršku toj kategoriji preduzeća.

“Ukupna vrijednost kreditne podrške, uključujući IPARD program će iznositi 20 miliona eura, a njena realizacija će otpočeti naredne sedmice”, navodi se u saopštenju.

Check Also

Šta se desilo sa obveznicama: Nema povećanja troškova, da li je bilo “šortovanja”?

Pad cijena crnogorskih euro obveznica na međunarodnim berzama ne utiče na povećanje troškova na dosadašnja …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *