Asocijacija menadžera objedinila HR zajednicu: Ljudski resursi osnov napretka Crne Gore  –

Dodajte komentar

Održana konsitutivna sjednica Odbora za HR, trening i edukaciju Asocijacije menadžera Crne Gore.

Izvršni odbor Asocijacije menadžera za predsjednicu ovog tijela imenovao je Slađanu Đurović, direktoricu Sektora za ljudske resurse u Crnogorskom Telekomu.

Za članice i članove Odbora imenovane/i su:

Tatjana Keković, direktorica Službe ljudskih resursa – Erste banka;

Žana Zeković, HR direktorica – Regent Porto Montenegro;

Antonia Kelava, menadžerka ljudskih resursa – Luštica Development;

Sonja Rakočević, HR direktorica – Mercator CG;

Ivana Jovanović, HR poslovna partnerka – Neregelia;

Biljana Radusinović, direktorica ljudskih resursa – Telenor;

Dragana Ratković, direktorica Sektora za HR – Mtel;

Bojana Tomić, HR menadžerka – TV Vijesti;

Emil Katana, HR menadžer – Rudnik uglja Pljevlja;

Ljiljana Mršović – šefica samostalne službe za ljudske resurse – Sava osiguranje;

Žarko Ivanović, osnivač – Centar za psihološko savjetovanje – OkTA;

Anastasija Boljević, generalna sekretarka – Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore;

Jadranka Đurković, pomoćnica direktora za obuku i razvoj kadrova – Uprava za kadrove Crne Gore;

Dejan Boričić, direktor operativnog sektora – Finance Plus;

Jelena Vuletić, osnivačica – Balance to business.

Za koordinaciju i saradnju Odbora sa predsjedništvom AMM-a, zaduženi su Slavoljub Popadić i Anđela Radosavović, članovi IO AMM-a.

Za sekretara Odbora imenovan je Momčilo Miketić.

Obraćajući se članicama i članovima Odbora, predsjednik AMM-a Budimir Raičković istakao da je rad Asocijacije menadžera, između ostalog usmjeren na razvoj liderstva i menadžerskih znanja i vještina, te da je HR zajednica formiranjem svog Odbora dobila kvalitetnu i osmišljenu osnovu za svoje djelovanje i organizovanje. Okupiti direktore sektora ljudskih resursa značajnih crnogorskih kompanija iz različitih oblasti, od turizma i hotelijerstva, bankarstva, proizvodnje, osiguranja, finansija, predstavlja priznanje kompanija koje ulažu u ovaj sektor i prepoznavanje kvaliteta i strateškog pristupa koji Asocijacija ima. Crna Gora mora da uloži dodatne napore u razvoju ljudskih resursa u svim oblastima ekonomskog i društvenog djelovanja. Pred nama su mnogobrojni izazovi i HR zajednica i u privredi i u vanprivredi će imati nezaobilaznu i značajnu ulogu.

Pored pomoći kompanijama i razmjeni iskustava stručnjaka iz oblasti HR, Odbor će imati naglašenu ulogu u pomoći i široj poslovnoj zajednici, posebno mikro, malim i srednjim preduzećima koja najčešće nemaju sredstava i nedovoljno ulažu u ovu oblast svog poslovanja, istakao je Raičković.

Predsjednica Odbora Slađana Đurović navela je da je AMM napravila krupan iskorak u organizovanju i povezivanju ljudi iz struke. Takođe, članice i članovi Odbora naglasili su da je formiranjem Odbora napravljen pomak koji će uticati da se na mnogo oranizovaniji način podignu ne samo vještine rukovođenja nego i komunikacijske i ostale vještine neophodne za savremeno poslovanje. Odbor će raditi na podizanju svijesti direktora i vlasnika kompanija o značaju sektora ljudskih resursa za svaku kompaniju bez obzira na veličinu i sektor rada. Poseban fokus će se staviti i na pomoć kompanijama koje nemaju razvijen ovaj sektor, ali i sagledavanju interesovanja i potreba zaposlenih kroz oblikovanja kvalitetnih treninga i edukacija. Na polju razvoja ljudskih resursa treba dati šansi i domaćim kompanijama i stručnjacima koje se bave ovim poslom za šta u Crnoj Gori postoji potencijal.

Zaključeno je da će Odbor uz podršku Asocijacije menadžera osnažiti i saradnju sa naučnim, prosvetnim i obrazovnim institucijama, a sve u cilju podizanja kadrovskih potencijala bez kojih nema napretka ni na ekonomskom ni na društvenom planu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *