Stvari koje nikada ne bi trebalo pretraživati putem Googlea

Kako biste zaštitili svoje podatke i ne bi postali žrtva prevare, izbjegavajte pretraživati ove stvari putem Googlea.

Možda mislite da nikada nećete nasjesti na neku online preevaru, ali prevaranti do vas mogu doći čak i kada pretražujete određene stvari na Googleu. Kako biste zaštitili svoje podatke i ne bi postali žrtva prevare, izbjegavajte da pretražujete ove stvari putem Googlea.

Broj korisničke službe

Korisničke službe imaju mogućnost kontaktiranja putem chata preko zvanične stranice ili aplikacije. Ne bi trebalo da guglujete broj korisničke službe jer to mogu iskoristiti brojni prevaranti.

Naime, čak i neki rezultati koji su na vrhu pretrage mogu voditi na lažnu stranicu i lažne brojeve telefona za koje se navodi da je kontakt tražene korisničke službe.

Ako pozovete taj broj, prevaranti će vas tražiti lične informacije i tako mogu pristupiti brojnim podacima, uključujući i broj bankovne kartice i računa.

Prevaranti na taj način mogu doći i do vašeg novca. Osim toga, klikom na lažnu stranicu korisničke službe možete svoj uređaj zaraziti virusom.

Tehnička podrška

Ako primite poziv ili e-mail od neke kompanije poput Microsofta, Samsunga ili nekog trećeg, u kojemu se navodi da nešto nije u redu s vašim uređajem, budite sigurni da je riječ o prevari.

Naime, ove kompanije nikada vas neće na taj način lično kontaktirati da bi vas upozorile na poteškoće.

Dakle, ako primite takav poziv, poruku ili e-mail, samo ih ignorirajte.

Aplikacije

Danas postoje aplikacije za gotovo sve što vam padne na um, no nisu sve aplikacije sigurne.

Ako aplikaciju preuzmete putem neke treće strane a ne iz, recimo, Google play prodavnice , vaš uređaj može biti izložen zlonamjernom softveru.

Čak i ako aplikacija ne utiče negativno na vaš uređaj, može prikupljati vaše lične informacije.

Prema tome, aplikacije preuzimajte samo putem Apple App Storea i Google Play prodavnice, prenosi Manager.ba.

Kodovi za popust

Brojne kompanije danas nude kodove s kojima možete ostvariti popust na usluge kao što su vožnja taxijem, naručivanje hrane ili nešto treće.

No, ako guglujete kodove za popust možete naići na stranicu koja će vas tražiti osobne podatke, a to je znak za uzbunu, piše Komando.

Izbjegavajte takve stranice, a kodove za popuste potražite na službenim stranicama i aplikacijama čije usluge koristite.

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.