Studio koji razvija Call of Duty Mobile u 2020. zaradio 10 milijardi dolara

Dodajte komentar

Kako je prenio Rojters, prema informacijama koje su dobili od insajdera u industriji, TiMi Studios, u vlasništvu Tencent grupe, najvjerovatnije je postao najveći game developer na svijetu.

Prošle nedjelje je Tencent objavio da je tokom 2020. godine kompanija prihodovala oko 23,7 milijardi dolara u onlajn prodajama, a pretpostavlja se da je TiMi zaslužan za oko 40 odsto tog iznosa, dok su na drugom mjestu Lightspeed i Quantum, developeri PUBG Mobile, sa oko 29 odsto.

Kompanija inače ne objavljuje preciznije podatke, jer se studiji u okviru kompanije međusobno takmiče i rade nezavisno jedni od drugih.

Ukoliko su ovi navodi tačni, TiMi Studios je sa zaradom od oko 10 milijardi dolara u prethodnoj godini postao najveći game developer na svijetu. Takav iznenadni rast nije nemoguć, jer studio razvija nevjerovatno popularne mobilne naslove poput Honor of Kings i Call of Duty Mobile.

Zahvaljujući globalnom porastu interesovanja za gejming, sasvim je moguće da su uspeli da zabilježe ovakav rezultat, što svjedoči i o sve većoj ekspanziji i profitabilnosti tržišta mobilnih igara. Ovime se samo potvrđuje dominacija Tencent-a kao najvećeg izdavača video igara na svijetu.

Tencent planira ekspanziju i na drugo najveće gejming tržište — američko. Trenutno su u izgradnji dva studija u Los Anđelesu, jedan za TiMi, a drugi za Lightspeed i Quantum, sa ciljem da u skorije vrijeme počnu sa pravljenjem igara sa još većim globalnim plasmanom.

Pored ovoga, Tencent ima udjela u vlasništvu čitavog niza svjetskih gejming kompanija, i već duže vrijeme predvodi na polju adaptacije PC i konzolnih naslova za mobilne uređaje.

Tencent za sada nije potvrdio niti opovrgnuo ove navode.

(Startit.rs)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *