Avion Lovćen 1996. godine

Air Montenegro novi naziv brenda avio-kompanije ToMontenegro

Air Montenegro je novi naziv brenda pod kojim će letjeti avioni avio kompanije To Montenegro.

Iz kompanije To Montenegro su pojasnili da je naziv brenda verbalni iskaz koji za ulogu ima osnovnu identifikaciju brenda od strane javnosti i on se često razlikuje od naziva kompanije nosioca brenda.

– Postoji mnogo faktora koji utiču na kreiranje uspješnog brenda. Najvažniji od svih je pružanje kvalitetne usluge, ali značajnu ulogu igraju i ime i logo po kojim se kompanija prepoznaje. To potvrđuje i podatak da je na adresu novog avioprevoznika stiglo preko 500 prijedloga za novi naziv i logo. U procesu selekcije pristiglih ponuda za izbor imena stručni žiri nije imao dilemu, jer i po njihovim kriterijumima i po prijedlogu najvećeg broja građanki i građana ime brenda Air Montenegro predstavlja najbolji naziv za novu etapu i prepoznatljivi kontinuitet nacionalne avio kompanije – dodaje se u saopštenju.

Ističu da kvalitetno brendiranje treba da se oslanja na strukom vođeni, interdisciplinarni proces.

– Izbor vizuelnog identiteta, koji je sam po sebi bio mnogo teži zadatak, kako za realizaciju tako i stručnom žiriju za odabir, nije sa aspekta tehničke primjenjivosti i specifikacija prepoznat u ponuđenim rješenjima. Zato je kompanija To Montenegro odlučila da raspiše međunarodni nagradni konkurs za izradu loga.

Međunarodnim konkursom ujedno počinje i globalna marketinška promocija brenda Air Montenego i cilj je da odabrano rješenje vizuelnog identiteta bude ambasador Crne Gore i na nebu i na svjetskim aerodromima – navodi se u saopštenju.

Konkura je dostupan na linku.

Check Also

U Montenegro erlajnsu otvoren predstečajni postupak

U kompanijama “Montenegro erlajns” uveden je predstečajni postupak, dok je ročište, na kojem će se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *