Rudarenje bitkoina postaće još teže

Rudarstvo bitkoina sada zahtijeva veću snagu nego ikada ranije, a težina rudarenja dostiže maksimum svih vremena nakon najnovije rekalibracije.

Težina rudarenja koja se kreće u skladu sa promjenama ukupnog hashrate-a, sada je porasla na 23,1 biliona, što je znatan skok od oko 6%. Ovo je drugo najveće povećanje težine od početka godine, a peti put u posljednjih šest perioda ponovne kalibracije. Za neupućene, povećanje težine rudarenja Bitcoina možda zvuči kontraproduktivno, ali mehanizam igra važnu ulogu ulogu u regulisanju mreže, osiguravajući da se blokovi obrađuju stabilnom brzinom i čineći mrežu otpornijom na napad.

Težina rudarenja se automatski kalibriše nakon obrađenih 2016 blokova, što se dešava otprilike svake dvije nedjelje. Konzistentnost sa kojom se težina rudarenja povećala ove godine odraz je trenutne žestoke konkurencije među rudarima. Sa skokom cijena Bitcoin-a posljednjih mjeseci, došlo je i novo oduševljenje rudarenjem, koje je sada unosnije nego ikad. Kako se rudarske operacije povećavaju, u nastojanju da se iskoristi rast vrijednosti Bitcoin-a, težina rudarenja raste.

Iako će mnogi trljati ruke zbog vjerovatnog daljeg rasta cijene Bitcoin-a, povećanje težine rudarenja neće učiniti ništa za ublažavanje zabrinutosti zbog uticaja Bitcoin-a na životnu sredinu. Sa više računarske snage potrebne za nadmetanje za nagrade za kriptovalute, ipak će biti potrebno više energije usmjeriti u mrežu, koja već troši više energije od mnogih država.

(PC Press)

Check Also

T Phone od danas u prodaji: Veliki ekran, jaka baterija, 5G za svačiji džep

Crnogorski Telekom je danas u svom multimedijalnom T-Centru u Podgorici predstavio novu seriju pametnih telefona …

Leave a Reply

Your email address will not be published.