Hrvatsko brodogradilište za Amerikance gradi kruzer za digitalne nomade

Američka kompanija “Storylines” zaključila je ugovor o proizvodnji 225-metarske luksuzne krstarice. Ovaj ugovor zaključen je sa hrvatskim brodogradilištem Brodosplit, a krstarica će se zvati Narrative.

Kruzer neće biti namijenjen masovnim turističkim aktivnostima, već će apartmani biti u vlasništvu pojedinaca ili kompanija.

Amerikanci brod ciljaju prvenstveno na digitalne nomade koji bi htjeli da žive ploveći oko svijeta. Kako prenosi Storylines, cijene apartmana kretaće se od 250.000 eura, pa do više od osam miliona eura. U cijenu kupovine, naravno, nisu uračunati troškovi plovidbe, koji će najvjerovatnije iznositi desetine hiljada eura godišnje.

Luksuzni brod za krstarenje pokretaće ekološki manje kontroverzni naftni plin, koji je dizajniran imajući u vidu ekologiju. Imaće 17 paluba, 627 apartmana, 45 barova, 20 restorana, marinu i javnu biblioteku sa više od 10.000 knjiga.

Moći će istovremeno da primi do hiljadu putnika.

Amerikanci tvrde da je krstarica dizajnirana imajući na umu koronavirus, i da će tako biti sigurna od mogućeg širenja virusa.

Konačna cijena broda za krstarenje još nije objavljena zvanično, a prilikom najave saradnje sa splitskim brodogradilištem rekli su samo da će brod prvi put isploviti 2024. godine.

Izvor: BiznisInfo

Check Also

Ukoliko propadne tender, Vlada odvaja koncesije za podgorički i tivatski aerodrom

Potencijalni koncesionari će 27. oktobra predstavnicima tenderske komisije predstaviti šta planiraju da urade sa aerodromima …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *