Crnogorski Telekom novi član Asocijacije menadžera Crne Gore

Dodajte komentar

Crnogorski Telekom novi je član Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM). Predsjednik AMM-a Budimir Raičković, zamjenik predsjednika AMM-a Zoran Savić i izvršna direktorica Asocijacije Anđela Radosavović, sastali su se danas tim povodom sa izvršnom direktoricom Telekoma Dinom Cibulskajom i njenim savjetnikom Miroslavom Janičićem.

Osim potpisivanja formalnog pristupa, na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima saradnje između Asocijacije i Telekoma. Između ostalog dogovoreno je da će Crnogorski Telekom imati predstavnika u Upravnom odboru Asocijacije (Miroslav Janičić), predsjednicu Odbora za ljudske resurse i edukaciju (Slađana Đurović, direktorica Sektora za ljudske resurse), predstavnika u Odboru za digitalnu transformaciju (Dušan Banović, direktor Sektora za razvoj servisa i digitalnu transformaciju), kao i u drugim odborima.

Predsjednik AMM-a je iskazao zadovoljstvo što je menadžment jedne od najvećih crnogorskih kompanija prepoznao kvalitet rada Asocijacije menadžera Crne Gore, uz očekivanje da će saradnja teći u obostranu korist, a najprije u korist unapređenja menadžerskih znanja i vještina, te da će Crnogorski Telekom sa svojim resursima i iskustvima dati puni doprinos daljem snaženju i razvoju AMM-a, ali i poslovne klime u Crnoj Gori.

Iz Telekoma su poručili kako je partnerstvo između te kompanije i AMM-a prirodno, budući da imaju zajedničke ciljeve – unapređenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, promocija digitalne transformacije privatnog i javnog sektora, kao i unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina. Zajedničko djelovanje, ističu, naročito je važno u vrijeme krize poput trenutne sa kojom se suočavaju privrede širom svijeta.

„Udruženja privrednika, preduzetnika i menadžera imaju važnu posredničku ulogu između predstavnika Vlade kao donosilaca odluka sa jedne strane, i sa druge strane predstavnika privatnog sektora koji mogu da ponude konkretne predloge i rješenja kako bi se unaprijedio poslovni ambijent u zemlji. To je posebno važno u dijelu koji se odnosi na digitalnu transformaciju jer su iskustvo, znanje i uvidi predstavnika ICT sektora koje okuplja taj odbor AMM dragocjeni, i nadamo se da će biti ozbiljno razmatrani kada se budu donosile odluke“, ocijenila je Cibulskaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *