Čiji osmijeh vrijedi 30 miliona?

Dodajte komentar

Osiguranje je sigurnost, koju nam pruža neko drugi zbog rizika koji preuzima u naše ime. Našom uplatom premije, osiguravajuće društvo preuzima obavezu da nam u slučaju nastanka osiguranog slučaja isplati osiguranu sumu. O samom osiguranju znamo onoliko  koliko nam je potrebno, a stav često  gradimo na osnovu tuđih iskustava. Znamo da možemo osigurati život, domaćinstvo, automobil, putovanje na koje idemo, a svi smo imali priliku da makar kroz medije naiđemo na priču o tome kako  je poznata ličnost osigurala neki dio tijela  kojem duguje slavu i poslovni uspjeh.

U nastavku slijede primjeri neobičnih predmeta osiguranja, od kojih neki datiraju i iz prve polovine prošlog vijeka:

  • poznata glumica Džulija Roberts osigurala je svoj osmijeh na 30 miliona dolara,
  • Bredi Vajt, profesionalni Deda Mraz u jednoj Njujorškoj robnoj kući, osigurao se od gubitka brade.
  • Đenaro Peliči, degustator kafe za lanac kafića “ Costa Coffe“, osigurao je svoj jezik na 11,5 miliona eura.
  • Ilja Gort, proizvođač vina, osigurao je nos i čulo mirisa na 5 miliona eura, u strahu da će ostati bez sredstva za rad.
  • Kristijano Ronaldo, čuveni fudbaler, osigurao je svoje noge na 144 miliona dolara.
  • Jedna holandska osiguravajuća kuća nudila je klijentima osiguranje u slučaju povećanja cijene benzina. Naime, ukoliko bi došlo do poskupljenja većeg od 15%, klijent bi dobio naknadu za troškove kupovine sljedećih 1000 litara
  • Britanska kuća Goodfellas osigurava protiv otmice vanzemaljaca, Jetija i čudovišta iz Loh Nesa, a zabilježeno je i i osiguranje u slučaju mogućnosti da budete ostavljeni na dan vjenčanja.

Iako nije medijski propraćeno, ne znači da ti isti umjetnici i sportisti ne osiguravaju kuće u kojima žive, svoje najdraže, automobile koje voze i sl. Vi ne morate biti ovako kreativni, ali je izuzetno važno napraviti pravi izbor osiguranja. Ovom prilikom vas podsjećamo da je put do obezbjeđenja onoga do čega vam je stalo još jednostavniji zahvaljujući online pristupu.

Ukoliko posjetite naš sajt www.uniqa.me, bićete u prilici da se informišete o vrstama osiguranja koje nudimo, a pristupom web shop-u kupovinu polise osiguranja moći ćete da ostvarite u svega nekoliko koraka. Ono što vam može biti dodatno interesantno je aktuelna nagradna igra koja ulazi u svoju finalnu fazu. Online kupovinom polise osiguranja domaćinstva, izgled svog doma možete osvježiti novim televizorom!

Poklonite sebi miran san, osigurajte svoju kuću ili stan na https://www.uniqa.me/online-kupovina/osiguranje-domacinstva

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *