Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje viša od prosjeka u regionu

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, dok je eurodizel na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva kapitalnih investicija.

Prema podacima iz novog Biltena o cijenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,3 eura, a u Hrvatskoj 1,37 eura. Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji gdje košta 1,28 eura, Albaniji 1,18 eura, Bosni i Hercegovini (BiH) 1,08 eura i Sjevernoj Makedoniji 1,07.

Najjeftiniji eurosuper 95 plaćaju građani Bugarske 1,02 eura, a najskuplji stanovnici Holandije 1,73 eura. Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,13 eura. U Hrvatskoj se može kupiti za 1,3 eura, Srbiji za 1,33 eura, a u Albaniji za 1,14 eura.

Litar eurodizela jeftiniji je u BiH gdje košta 1,03 eurai Sjevernoj Makedoniji 89 centi, što je najniže u Evropi. Najskuplji eurodizel plaćaju građani Švedske 1,55 eura.

Ministarstvo na sedmičnom nivou objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cijene goriva u regionu i Evropi.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *