PwC: Samo dva-tri dana rada u kancelariji, čak i nakon pandemije

Dodajte komentar

Radnici kompanije PwC u Velikoj Britaniji će svoj posao obavljati iz kancelarije dva do tri dana u nedjelji, dok će ostatak posla obavljati iz svojih domova, čak i nakon završetka pandemije, piše Fajnenšal tajms.

Konsultantska kuća je prva kompanija koja je utvrdila svoje dugoročne radne aranžmane dok se Ujedinjeno Kraljevstvo priprema za dalje ublažavanje ograničenja u vezi sa pandemijom.

Zaposleni će takođe dobiti veću fleksibilnost da odlučuju o svom radnom vremenu i da rade kada im im najviše odgovara, što je promena od tradicionalnog radnog dana od devet do pet.

Do promjena dolazi u trenucima kada se kompanije za finansijske i profesionalne usluge suočavaju sa trajnim uticajem pandemije na svoje radne modele.

PwC se odlučio za “hibridni” režim rada, u pokušaju da zadrže prednosti kancelarija za obuku i saradnju bez obeshrabrivanja osoblja koje ceni fleksibilnost rada na daljinu.

Pored toga, većina zaposlenih u ovoj kompaniji radiće samo pola radnog vremena svakog petka u julu i avgustu ove godine. Ovo bi moglo postati godišnja politika ako postigne uspjeh ovog ljeta, rekao je portparol PwC-a.

Ostale velike kompanije u Ujedinjenom Kraljevstvu još uvjek nisu saopštile svoje planove za režim rada nakon pandemije, ali neke od firmi nagovještavale su ranije da će kancelarije i dalje igrati važnu ulogu.

Jedan od rivala PwC-a, KPMG je prošlog mjeseca rekao da će potrošiti 44 miliona funti na tehnologiju i preuređivanje svojih kancelarija kako bi povećali prostor za sastanke osoblja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *