Prvi „zeleni bitcoin“ na svijetu

Argo Blockchain, sa sjedištem u Londonu, potvrdio je da je potpisao Memorandum o razumevanju (MoU) sa DMG Blockchain Solutions.

Britanska firma za kriptovalute objavila je planove za stvaranje prvog svjetskog bitkoin mining pool-a sa čistom energijom

Cilj memoranduma je pokretanje prvog Bitcoin mining pool-a napajanog samo čistom energijom.

Očekuje se da će projekat Terra Pool smanjiti uticaj rudarenja bitkoina na životnu sredinu, stvarajući prvi ‘zeleni bitcoin’. Peter Wall, izvršni direktor Argo Blockchain-a, kaže da je rješavanje klimatskih promena prioritet za Argo, a partnerstvo sa DMG-om u stvaranju prvog “zelenog” Bitcoin mining pool-a važan je korak ka zaštiti planete sada i za generacije koje dolaze. Kompanija se nada da će i druge kompanije u rudarenju bitkoina krenuti njenim stopama da pokažu širu klimatsku svijest.

Dan Reitzik, izvršni direktor DMG-a, rekao je da povećana inovativna snaga DMG-a i kontinuirani fokus na ekološki prihvatljivo rudarenje bitkoina, ima priliku da podstakne transformacije u načinu na koji zajednica rudnika bitkoina djeluje prema klimatski svesnoj budućnosti – ovo je prilika za kontinuirani rast jer razvijamo bolje razumijevanje klimatski prihvatljivih operacija, uz istovremeno integrisanje najnovijih i najinovativnijih blockchain tehnologija.

(PC Press)

Check Also

Britanija i dalje najveći kupac ruskog zlata

Ruski izvoz zlata u martu je skočio 220 posto na godišnjem nivou, na 26,5 tona, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *