Huawei 5G mreža zauzela prvo mjesto prema korisničkom iskustvu operatera

Dodajte komentar

Prema testiranju 5G iskustva koje su sprovele nezavisne organizacije u većim gradovima širom svijeta, Huawei 5G mreža zauzela je prvo mjesto na osnovu korisničkog iskustva operatera, saopšteno je danas prilikom predstavljanja Godišnjeg izvještaja ove kompanije za 2020. godinu. Prihod kompanije od globalne prodaje u 2020. godini iznosi 136,7 milijardi USD, što je za 3,8 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Ken Hu, zamjenik predsjednika kompanije Huawei istakao je tokom konferencije za medije da je Huawei u 2020. godini dodatno unaprijedio svoje poslovanje, što je dovelo do rezultata koji su u velikoj mjeri u skladu sa prognozama.

Tokom protekle godine držali smo se snažno, iako smo bili suočeni sa nedaćama. Nastavili smo sa inovacijama kako bismo opravdali povjerenje naših kupaca, pomogli u borbi protiv pandemije i podržali ekonomski oporavak i društveni napredak širom svijeta. Uprkos izazovnom okruženju, ostali smo posvećeni globalizovanom i raznolikom lancu snabdjevanjaonom koji se ne oslanja ni na jednu zemlju ili region, već na korišćenje globalnih resursa kako bi se osigurao kontinuitet snabdjevanja, istakao je Ken Hu.

Kompanija Huawei u 2020. godini obezbijedila je stabilno poslovanje za više od 1500 mreža u preko 170 zemalja i regiona tokom izolacije uzrokovane pandemijom, što je olakšalo rad na daljinu, onlajn učenje i kupovinu ljudima širom svijeta. Kroz saradnju sa operaterima, Huawei je sproveo više od 3000 inovativnih 5G projekata u preko 20 industrija poput eksploatacije uglja, proizvodnje čelika i same proizvodnje. U 2020. godini, prihod od Huawei operaterskog poslovanja dostigao je 46,4 milijarde USD, što je za 0,2 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Tokom protekle godine, preduzetničko poslovanje kompanije Huawei pojačalo je napore na razvoju inovativnih rešenja zasnovanih na scenarijima i stvaranju digitalnog ekosistema “Od svih, za sve”. Više od 500 kompanija u preko 700 gradova širom svijeta izabrali su Huawei kao svog partnera za digitalnu transformaciju. Takođe, u 2020. godini Huawei je najavio Intelligent Twins, prvu referentnu arhitekturu koja će pokrenuti inteligentne nadogradnje industrija.

Tokom pandemije, kompanija Huawei omogućila je tehničku ekspertizu i rešenja koja su bila ključna u borbi protiv virusa. Jedan od primjera je dijagnostičko rešenje koje je, uz pomoć vještačke inteligencije (AI) zasnovano na Huawei Cloud-u, pomoglo bolnicama širom svijeta da smanje opterećenje svoje medicinske infrastrukture. Huawei je takođe sa partnerima sarađivao na pokretanju cloud platformi za učenje za više od 50 miliona učenika osnovnih i srednjih škola. U 2020. godini prihod od preduzetničkog poslovanja kompanije dostigao je 15,4 milijarde USD, što je za 23 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Uvođenjem HarmonyOS sistema  i Huawei Mobile Services (HMS) ecosistema, korisničko poslovanje ove kompanije krenulo je korak naprijed sa svojom Seamless AI Life strategijom (“1 + 8 + N”) kako bi svojim korisnicima pružilo inteligentno iskustvo na svim uređajima. Huawei je 2020. godine premašio 750 miliona korisnika pametnih telefona širom svijeta. Prihod od korisničkog poslovanja kompanije Huawei dostigao je  74,1 milijardu USD, što je za 3,3 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

U 2021. godini očekuje nas složeno i nestabilno globalno okruženje. Ponovni udar korona virusa i geopolitička neizvjesnost predstavljaće stalne izazove za globalnu zajednicu. Huawei duboko vjeruje u moć digitalne tehnologije da pruži nova rešenja za probleme sa kojima se svi suočavamo”, istakao je Ken Hu i dodao da će ova kompanija nastaviti da pomjera granice tehnologije.

“Želimo da stvorimo digitalnu tehnologiju koja će život učiniti boljim, preduzeća inteligentnijim, a društvo inkluzivnijim. Ovo će nas na kraju približiti potpuno povezanom, inteligentnom svijetu”, rekao je Ken Hu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *