Garancije u ovoj godini do 68,25 miliona

Dodajte komentar

Vlada će u ovoj godini izdati garancije u ukupnom iznosu do 68,25 miliona eura.

U Predlogu zakona o budžetu za ovu godinu, koji je dostavljen u skupštinsku proceduru, navodi se da će Vlada izdati garancije za kreditni aranžman preduzeća Željeznička infrastruktura (ŽICG) za potrebe nabavke mehanizacije za održavanje pruga i nove opreme za pomoćni voz, koji se koristi za otklanjanje posljedica nezgoda i nesreća u iznosu do 11 miliona eura.

“Vlada će izdati garancije i za kreditni aranžman Željezničkog prevoza (ŽPCG) za potrebe nabavke novih vozova koji bi se koristili u lokalnom prevozu putnika u iznosu do 14 miliona eura”, navodi se u dokumentu.

Garancije će se izdati i za kreditni aranžman između ŽPCG i Specijalizovane finansijske institucije za kreditiranje nabavke i opravke voznih sredstava (EUROFIME) za potrebe urgentnog generalnog remonta voznih sredstava koja se koriste za željeznički putnički saobraćaj, u iznosu do dva miliona eura.

“Vlada će izdati pismo o potvrđivanju državne garancije na iznos do 12 miliona eura za potrebe druge tranše kreditnog aranžmana između Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), čija je ukupna vrijednost 24 miliona eura”, precizira se u dokumentu.

Vlada će izdati garanciju i za kreditni aranžman Opštine Budva u iznosu do 29,25 miliona eura, za koji će kreditor biti određen tokom godine.

(RTCG)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *