Telekom isplaćuje dividendu: Akcionarima 4 centa po akciji

Dodajte komentar

Na današnjoj vanrednoj Skupštini akcionara Crnogorskog Telekoma a.d, održanoj u Podgorici, donešena je Odluka o isplati dijela zadržane dobiti, kako je to i bilo predviđeno Odlukom o raspodjeli dobiti redovne Skupštine akcionara održane 23. septembra 2020. godine. Navedenom odlukom odobrena je dodatna isplata akcionarima u iznosu od 1.9 miliona eura na ime dividende, odnosno 4 centa po akciji.

U cilju usklađivanja organizacije kompanije sa novim Zakonom o privrednim društvima izvršene su promjene Statuta. Razriješen je prethodni sastav Odbora direktora i imenovan novi, te će u narednom dvogodišnjem periodu kompanijom upravljati Siniša Đuranović, Daniel Daub, Marc Stehle, Christoph Schoen i Tripko Krgović.

“Crnogorski Telekom je u 2020. godini, uprkos brojnim izazovima uslovljenih pandemijom, u prethodnoj godini uspio ostati tržišni lider u ukupnom broju postpejd korisnika i u biznis i u rezidencijalnom segmentu, istovremeno učvrstivši poziciju lidera u segmentu mobilnog interneta. Istovremeno, kompanija je značajan dio svojih aktivnosti posvetila unapređenju zadovoljstva svojih korisnika. Istraživanje zadovoljstva korisnika koje se kontinuirano realizuje u cijeloj Deutsche Telekom Grupi, koristeći isti set parametara i kriterijuma u svim kompanijama unutar Grupe, pokazalo je da su korisnici Crnogorskog Telekoma posebno zadovoljni fiksnim uslugama, naročito brzinom interneta. Istraživanje takođe ističe njihovo zadovoljstvo stabilnošću i brzinom mobilnog interneta, a korisnici Telekoma imaju i snažniji osjećaj da se vodi računa o njihovim potrebama”, navode iz kompanije.

Iako je epidemija koronavirusa imala snažan negativan uticaj na poslovanje kompanije, Telekom je uspio da zadrži stabilne prihode od fiksnog interneta i Extra TV-a, da poveća rezidencijalne postpejd prihode, ali i da smanji operativne troškove.

Iz Telekoma podsjećaju i da je ovo drugi put u prvom kvartalu ove godine da sa investitorima i akcionarima razgovaraju o poslovanju kompanije.

„U februaru ove godine smo uspješno organizovali ‘Dan sa investitorima’ i na taj način započeli dobru korporativnu praksu promovisanja transparentnosti u poslovanju, a na ovoj vanrednoj Skupštini akcionara donijeli smo odluku o raspodjeli dijela preostale dobiti iz 2019, kao što smo i najavili da ćemo uraditi“. Na ovim događajima kroz predstavljanje relevantnih informacija i odgovarajući napitanja i interesovanja pokazujemo odgovornost prema investitorima i partnerima i gradimo povjerenje neophodno za uspješno poslovanje naše kompanije“, kazala je izvršna direktorica Telekoma Dina Cibulskaja.

Iz Telekoma podsjećaju i da uprkos veoma konkurentnom telekomunikacionom tržištu u Crnoj Gori, godinama ostaju jedini telekomunikacioni operator čije se akcije nalaze na berzi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *