PayPal omogućio plaćanje kriptovalutama milionima trgovaca

Dodajte komentar

Američka kompanija za onlajn plaćanja PayPal objavila je da je američkim potrošačima omogućila da kripto valutama plate milionima svojih internet trgovaca širom svijeta, što bi moglo znatno povećati upotrebu digitalnih sredstava u svakodnevnoj trgovini.
Kupci koji imaju kriptovalute u PajPal digitalnim novčanicima sada će moći da ih pretvaraju u takozvane “fiat valute” na blagajnama radi obavljanja kupovina, saopštila je kompanija.

Usluga će biti dostupna za 29 miliona trgovaca u narednim mjesecima, saopštila je kompanija.

„Ovo je prvi put da kriptovalute možete bez problema koristiti na isti način kao kreditnu karticu ili debitnu karticu u svom Paj Pal novčaniku“, rekao je predsjednik i izvršni direktor PayPala Dan Schulman za Rojters.

Novi servis omogućio je PayPalu da postane jedna od vodećih finansijskih kompanija koja je otvorila svoju mrežu za kripto valute.

Bitkoin je skoro udvostručio vrijednost od početka ove godine, podstaknut povećanim interesovanjem većih finansijskih kompanija koje se klade na proširenje uticaja i korišćenja kripto vauta i vide ga kao zaštitu od inflacije.

Lansiranje PaiPal-a dolazi manje od nedjelju dana nakon što je kompanija Tesla saopštila da će početi da prodaje svoja vozila i za bitkoine. Za razliku od PayPal transakcija gdje će trgovci dobijati „fiat valutu“, Tesla je navela da će bitkoine dobijene prodajom automobila zadržati.

Ipak, dok nova vrsta valute postaje sve popularnija među glavnim investitorima, ona tek treba da postane široko rasprostranjeni oblik plaćanja, djelimično i zbog njene stalne nestabilnosti.

PayPal se nada da će njegovi servisi to promijeniti i da će kripto valute od imovine koja sada dominanto služi da se kupuje, čuva ili prodaje, postati izvor finansiranja za obavljanje transakcija u stvarnom svijetu kod miliona trgovaca.

Izvor: BIZLife

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *