Ambasador Francuske posjetio AMM: Iskoristiti velike potencijale za saradnju

Dodajte komentar

Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković susreo se danas sa ambasadorom Francuske u Crnoj Gori Nj.E. Christianom Thimonierom.

Sastanku su prisustvovali i prvi savjetnik u ambasadi Laurent Goncalves, izvšna direktorica AMM-a Anđela Radosavović i potpredsjednica AMM-a za međunarodnu saradnju i projekt menadžment Aleksandra Radojević.

Predstavnici AMM-a su upoznali ambasadora Francuske sa aktivnostima Asocijacije, posebno onima koje su usmjerene ka unapređenju liderskih znanja i vještina, snaženjem uloge žena u poslovnom i društvenom životu Crne Gore, digitalnoj transformaciji, kao i ulogom koju Asocijacija menadžera ima u Crnoj Gori ali i regionu kroz Asocijaciju menadžera Jugoistočne Evrope i Evropsku konfederaciju menadžera CEC.

Nj.E. ambasador Francuske je upoznat sa inicijativom AMM-a za formiranje Diplomatsko poslovnog foruma, kao i stavovima Asocijacije vezano za depolitizaciju i profesionalizaciju. Pozitivno je ocijenio djelovanje AMM-a, i u daljem toku susreta upoznao sagovonike o planovima ambasade, kada je u pitanju unapređenje poslovne saradnje između Francuske i Crne Gore. Takođe, ambasador je upoznao domaćine sa mogućnostima koje pruža snažnija saradnja sa francuskim obrazovnim i edukativnim institucijama, kao i mogućnosti na polju inovacija i ICT sektora.

Zajednički su konstatovane naglašene mogućnosti saradnje i to da potencijali nisu iskorišćeni u dovoljnoj mjeri, na čemu će se raditi u narednom periodu, sa akcentom na povezivanju francuske poslovne zajednice i kompanija sa partnerima iz Crne Gore.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *