Stižu kripto dolari: USDC je nova valuta, Visa pokrenula pilot program za plaćanje

Dodajte komentar

Kartičarska kompanija Visa saopštila je da je pokrenula pilot program za plaćanje kripto valutama s platformom Cripto.com, i da planira da, kasnije ove godine, ponudi opciju plaćanja USD koinom većem broju partnera.

USD koin (USDC) je stabilna kripto valuta čija je vrijednost vezana direktno za američki dolar.

“Uočavamo rast tražnje potrošača širom svijeta, da im se omogući pristup, držanje i korišćenje digitalnih valuta, kao i potražnju naših klijenata da proizvode nude potrošačima s takvom opcijom plaćanja”, kaže Čuj Šefild, šef odjeljenja za kriptografiju u Visa kompaniji.

Prema dosadašnjoj praksi, ako kupac odluči da koristi Cripto.com Visa karticu za plaćanje kafe, digitalna valuta koju drži u elektronskom novčaniku morala je prvo da se konvertuje u tradicionalni novac da bi, potom, iznos bio deponovan na bankarski račun sa kojeg Visa izvršava transakciju prema prodavcu, uz naknadu troškova.

Međutim, najnoviji korak Vise, zasnovan na etereum blokčejn tehnologiji, otklanja potrebu za konvertovanjem digitalne u tradicionalnu valutu da bi se transakcija izvršila.

Ovaj potez Vise dolazi nakon što su velike finansijske kompanije, ukljčujući najstariju njujoršku banku BNI Meloun, investicioni fond BlekRok i Masterkard, odlučile da prihvataju plaćanja nekin digitalnim novčićima, što je iniciralo prognoze da će kripto valute postati uobičajeni dio korporativnih investicionih portfelja.

Šef kompanije “Tesla”, Ilon Mask, objavio je prošle nedjelje da će kupci u SAD od sada moći da kupuju “Tesline” električne automobile za bitkoine, što je veliki korak napred ka upotrebi te kripto valute u trgovini.

Visa je dodala da se udružila s Enkoridž bankom za deponovanje digitalnih sredstava i da je ovog mjeseca obavila prvu transakciju slanjem UDS Koina preko Cripto.com platforme, na Visa Etereum adresu u Enkoridžu.

(Telegraf)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *